IVN-cursus 'Natuur en landschap in samenhang'

ACHTERHOEK - Op 21 maart start een nieuwe cursus: Natuur en landschap in samenhang. IVN Oost-Achterhoek en de IVN Noord-Midden Achterhoek organiseren deze cursus samen. Het is interessant voor iedereen die geboeid is door de natuur en er meer van wil weten. Enthousiaste deskundigen behandelen in twaalf bijeenkomsten zes thema's. Dat zijn landschap, water, vogels, bomen, bloeiende planten en vlinders en bijen. Ingegaan wordt op de samenhang van de verschillende onderdelen.

Wat is de ontstaansgeschiedenis van het Achterhoekse landschap, welke invloed heeft water op het landschap, wat is de relatie tussen landschap en vogelpopulaties, wat betekenen bomen en struiken voor het landschap en wat is de relatie tussen bloeiende planten en vlinders en bijen?
Bij elk thema hoort een theorieavond en een natuurexcursie. De theorieavond is telkens (om de week) op woensdagavond en de excursie aansluitend op de zaterdagochtend.
De theorieavonden vinden plaats in Borculo, de excursies zullen verspreid door de Achterhoek worden georganiseerd. Voor de twaalf bijeenkomsten samen bedragen de kosten nog geen 100 euro. Verdere informatie over deze cursus is te vinden op:
www.ivn.nl/afdeling/noord-midden-achterhoek of www.ivn.nl/afdeling/oost-achterhoek . Opgave voor 12 maart via email naar cursus.ivnnma@gmail.com. Nadere info bij Anke Hollink tel. 0545-291109.


Kaarten in De
Wanne

BELTRUM - De vijfde kaartavond van DIOS Beltrum is op zaterdag 10 maart. Deze - tevens laatste kaartavond van het seizoen - begint om 20.00 uur in kulturhus De Wanne in Beltrum. De spelsoort is zoals gebruikelijk twinitgen. Voor inlichtingen en opgave kan men terecht bij de organisatie: Paulien Ribbers, tel. 0544 - 481365.


Disneyconcert
Muziekvereniging
Groenlo

GROENLO - Op zondagmiddag 18 maart vindt er in De Mattelier een bijzonder concert plaats. Het A-orkest van de Muziek Vereniging Groenlo geeft (onder leiding van Marcel Loff) een concert waarbij uitsluitend de prachtige muziek uit de grote Disney-musicals wordt gespeeld.

Niet alleen wordt dit concert een lust voor de oren met de prachtige muziek uit onder andere The Lion King, Mary Poppins en Frozen. Ook wordt er gezorgd voor prachtige, bijpassende beelden en werken enkele leden van toneelvereniging DITO mee aan dit concert.
Dit concert is dus niet alleen geschikt voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen.

Het concert begint om 15.00 uur en zoals gebruikelijk is de toegang gratis.