Mark Hofstede en Benjamin Klein. Foto: Luc Nijhuis
Mark Hofstede en Benjamin Klein. Foto: Luc Nijhuis Foto:

Hofstede Tweewielers: service met passie voor fietsen

BORCULO/GROENLO - In een ruim en modern pand, gelegen aan de rand van het centrum van Borculo, staan Mark Hofstede en Benjamin Klein dagelijks tussen een ruim assortiment aan fietsen. Kinder-fietsen, stadsfietsen, lifestyle fietsen, sportieve modellen en natuurlijk e-bikes: Hofstede Tweewielers biedt exemplaren voor het hele gezin van gerenommeerde merken als Gazelle, Batavus, Sparta, Cortina, RIH, Multicycle, Alpina, Sensa en Merida.

Door Eline Hoffman

Mark, al 10 jaar lang het gezicht van het bedrijf in Borculo, runt samen met Benjamin de fietsenzaak. De twee jonge mannen voorzien klanten van persoonlijk advies over een passende tweewieler én zijn ervaren en vakkundige fietsmonteurs. Terwijl klanten geadviseerd worden over de aanschaf van een nieuwe fiets, wordt er in de open werkplaats in de showroom vakkundig gerepareerd en onderhoud gepleegd. Het is precies deze open en klantgerichte manier van werken die Hofstede Tweewielers uniek maakt: persoonlijk contact, professioneel advies en een toegewijde service en nazorg maken de fietsenzaak tot een begrip in de regio.

Familiebedrijf
De geschiedenis van het familiebedrijf gaat ruim tachtig jaar terug. Destijds was het Marks opa die met de eerste vestiging van Hofstede Tweewielers in Beltrum begon. Als klein jochie was Mark al vaak tussen de fietsen te vinden, later werkte hij op de zaterdagen mee in de zaak. Hij en zijn jongere broer Peter leerden het vak van hun vader; de passie voor tweewielers werd ze dan ook met de paplepel ingegoten.
Drie generaties en vier vestigingen – in Beltrum, Borculo, Ruurlo en Groenlo – later is Hofstede Tweewielers niet meer weg te denken uit de regio. In alle vestigingen wordt dezelfde visie nagestreefd, namelijk met een persoonlijke aanpak de klant écht verder helpen. Dat betekent dat er ook na de aankoop van een tweewieler de nodige service en nazorg wordt verleend. Klanten komen niet alleen voor een nieuwe fiets; ze komen voor nét dat servicestapje extra dat door Hofstede gezet wordt.

Dichtbij de mensen
Inmiddels is het tien jaar geleden dat Hofstede Tweewielers een filiaal opende in Borculo. De reden? Hofstede wilde haar vele Borculose klanten simpelweg dichter bij huis kunnen helpen. Hierdoor werd de vestiging aan de Lochemseweg geopend. Het klantenbestand bleef groeien en om elke klant een optimale service te kunnen bieden werd het na 7 jaar tijd om te verkassen naar een nieuw, groter pand op een betere locatie aan de Needseweg.

Het nieuwe pand werd volledig volgens Marks wensen en eisen ontworpen. De showroom moest ruim, licht, open, modern en fris zijn, met grote ramen en een geïntegreerde werkplaats in de ruimte. Het resultaat is een prachtig pand op een ideale plek: aan de ene kant het gezellige centrum van Borculo, aan de andere kant de grotere winkels op het bedrijventerrein. Hofstede is op deze manier niet alleen qua service en advies, maar ook qua locatie letterlijk dichtbij de mensen. Zeker een bezoekje waard!

Feestelijke jubileumactie
Om te vieren dat Hofstede Tweewielers in Borculo alweer 10 jaar in Borculo gevestigd is, is er een feestelijke jubileumactie opgezet. Op 8, 9 en 10 maart zal de showroom in Borculo bomvol staan met tweewielers waarop stuk voor stuk een korting van 20% geldt. Dus is het tijd voor een nieuwe fiets en wil je persoonlijk advies? Of ben je gewoon benieuwd naar de mooie showroom in Borculo? Je bent van harte welkom bij Hofstede Tweewielers.