Café Doodgewoon over euthanasie

Café Doodgewoon over euthanasie


LIEVELDE - Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek waar thema's over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen uit de Oost-Achterhoek met een levensbedreigende ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Er zijn altijd meerdere ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig: geestelijk verzorgers, medewerkers van hospice de Lelie en VIT- hulp bij mantelzorg. Op woensdag 21 maart is er weer een bijeenkomst, met als thema: Wat is euthanasie en hoe werkt de levenseindekliniek?. De bijeenkomst is bij kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3 in Lievelde, met inloop vanaf 19.30 uur; het programma begint om 19.45 uur en eindigt rond 21.00 uur.

Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van de Levenseindekliniek, want er wordt veel over geschreven en gesproken. Hoe werkt deze eigenlijk en hoe komt iemand ermee in contact? De gastspreker is Evert Hendriksen, arts bij Levenseindekliniek. Hij vertelt eerst over euthanasie. Wat het is, wat de spelregels zijn en hij geeft feiten: getallen en statistiek. Daarna legt hij uit wat de Levenseindekliniek doet: wederom feiten en getallen. Tot slot geeft hij voorbeelden uit zijn ervaring en is er vooral ruimte voor discussie met de aanwezigen en voor het beantwoorden van vragen. Er is een informatietafel met flyers, boeken en het magazine 'Pal voor u'.

Sponsor van deze avond is het Henk van Ommenfonds en Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk werk Lichtenvoorde. De volgende bijeenkomst op maandag 7 mei, met als thema: pijn en ziek zijn.


netwerkpalliatievezorg.nl

tel. 06 13 15 91 44


Bloemschikken bij
Groei&Bloei

LICHTENVOORDE/WINTERSWIJK - Er zijn inmiddels al veel mensen die er plezier in hebben om regelmatig creatief te zijn met bloemen om zo telkens iets nieuws in huis te hebben. Werden er vroeger vooral vaak wat ' oubollige' bloemstukjes gemaakt, tegenwoordig zijn de gemaakte werkstukken eigentijds en decoratief. Op de bloemschikcursussen die georganiseerd worden door Groei & Bloei afdeling Oost Gelre-Winterswijk zijn ervaren en heel enthousiaste docenten aanwezig om de cursisten te adviseren zodat iedereen tevreden met een mooi werkstuk naar huis gaat.

Groei & Bloei moedigt aan dat er ook bloemen, takken en bladmateriaal uit eigen tuin worden gebruikt zodat men niet per se bloemen en dergelijke hoeft te kopen en de kosten dus beperkt worden. Een bloemschikcursus bestaat uit zes lessen; drie in het voorjaar en drie in het najaar; er wordt zoveel mogelijk met seizoenen en feestdagen (Pasen/Kerstmis) rekening gehouden. Cursisten horen na afloop van een les welke materialen zij voor de volgende keer mee kunnen nemen. Binnenkort starten er weer cursussen (Winterswijk vanaf maandagavond 12 maart, Lichtenvoorde vanaf dinsdag 20 maart en vanaf woensdag 7 maart). Info en aanmelding: Hettie Krajenbrink (mail: hkrajenbrink@hotmail.com / tel. 06.23423207).