Derde ronde bridgecompetitie

GROENLO - Het bridgeseizoen schiet al weer aardig op. Van de vier competitieronden van zes avonden zijn er drie gespeeld. Dinsdag 20 februari werd de laatste avond van de derde competitieronde gespeeld.

De beslissing wie de winnaars zouden worden van deze derde ronde viel pas op de laatste avond. Met minimaal verschil behaalde het paar Gerda en Hennie Hilderink de eerste plaats in de A-lijn. Ze werden eerste dankzij het behaalde hoge percentage van 67,71% op de laatste speelavond. Net voldoende om het paar Hans Wentink-Boudewijn Albering van de eerste plaats te verdringen. Hun scores waren respectievelijk 55,11% en 54,85%. Slechts een verschil na zes avonden van 0,26%. Met slechts een verschil van 0,04% werd het paar Marian Spijker-Leo van Dijk derde Zij scoorden 54,81%.

In de B-lijn waren de onderlinge verschillen wat groter. Na zes avonden werd het paar Hetty Klaassen- Els Smit eerste met 55,61%. Met bijna 2% minder werd het paar Anny te Brake – Annie Klomberg tweede met 53,79%. Met slechts een verschil van 0,15% kwam het paar Lucy en Hennie Lichtenberg op de derde plaats. Zij scoorden 53,64% Deze drie paren promoveren naar de A-lijn.

Ook in de C-lijn ware de verschillen niet erg groot na zes speelavonden. Op de eerste plaats eindigde het paar Trees Geelink-Lucy Nijhof. Ze behaalden 57,40%. Met slechts 0,82% minder kwam het paar Gonda Hulshof-Lammy Woerdman op de tweede plaats. Met nog eens 0,83% minder kwam het paar Bert Dijkmans-Joop Frank op de derde plaats. Zij behaalden 55,41%. Deze drie paren mogen in de vierde ronde in de B-lijn spelen.

Dinsdag 27 februari werd de vierde ronde van de topintegraal competitie gespeeld. Het paar Adele te Maarssen-Henk Luttikholt werd deze avond eerste. Ze behaalden 61,40%. Tweede werd het paar Marian Spijker-Leo van Dijk met 61,34%. Slechts een minimaal verschil van 0,06%. Derde werd het paar Doortje Overkamp-Stien Wielens met 59,43%. Er wordt nog één avond topintegraal gespeeld. Na 4 ronden staat het paar Henk Dekker-Michäel Daniël op de eerste plaats met 60,07%. Plaats twee wordt ingenomen door het paar Anneke en Ad van der Linden met 56,90%. Plaats drie is voor Gerda en Hennie Hilderink met 56,07%.

Dinsdag 6 maart begint de laatste competitieronde. De strijd om het clubkampioenschap is dit jaar erg spannend. Na drie competitieronden staan er drie paren gelijk bovenaan. Dat kan dus nog spannend worden.

Wie ook interesse heeft om te leren bridgen, kan mailen naar secretaris@dsbgroenlo.nl.


www.dsbgroenlo.nl