Handbalsters Grol 1 winnen bij TVO

GROENLO - Na een geslaagde winteractiviteit op vrijdagavond, die voor velen tot in kleine uurtjes doorging, vertrokken de dames van Grol op zaterdagavond 3 maart richting Hengevelde. Onderweg werden er nog twee dames opgepikt in Delden, omdat de lappenmand bij dames 1 helaas flink gevuld is. Bij de thuiswedstrijd heeft TVO de punten in Groenlo achtergelaten. Ook deze keer waren de dames van Grol erop gebrand om de punten in eigen zak te steken. En dat lukte: Grol won met 25-20.

De wedstrijd ging in het begin gelijk op, zowel Grol als TVO wisten het doel te vinden. Het bleef spannend, ruststand 13-14 in het voordeel van Grol. In de rust pepten de dames elkaar flink op. Helaas gingen de dames van Grol niet goed van start en hier maakten de dames van TVO goed gebruik van waardoor ze uitliepen naar 16-15. Grol maakte hierop direct de gelijkmaker 16-16 en vanaf dit moment ging de knop om bij de dames van Grol en streden ze weer voor de twee punten. Ze pakten de voorsprong van 19-21. De dames van Grol gingen lange aanvallen spelen zodat ze tijd wisten te winnen en de voorsprong wisten te behouden. Hierdoor liepen de dames uit naar 20-25, tevens de eindstand. Aankomend weekend hebben de dames geen wedstrijd, maar op zondag 18 maart om 13.00 uur staat de thuiswedstrijd tegen Bentelo dames 3.

Op zaterdagavond 3 maart speelde Grol dames 3 een thuiswedstrijd tegen Reflex 2. De week ervoor speelden de dames uit Groenlo uit tegen Reflex 1, en dat liep uit op een flinke domper. Des te meer was het team erop gebrand om er deze wedstrijd meer uit te slepen. Grol besluit met vier wissels op de bank vanaf de start op tempo te spelen. Het advies van coach Martine is gebruik te maken van dat tempo en met volle overtuiging door te gaan of de bal op het laatste moment af te leggen naar de cirkel of de hoekspeelster. Door met die overtuiging de verdediging op te zoeken en een poging tot passeren te doen, worden er al snel twee penalty's uitgesleept die goed worden benut door opbouwspeelster Sylke. Helaas worden vele schoten op doel hierna met te weinig kracht en precisie geplaatst, waardoor de keepster van Reflex ze tegenhoud. In de verdediging wordt er in het begin goed gecommuniceerd, overgedragen en uitgestapt, waardoor er minder dan anders wordt geschoten van afstand door Reflex. Het loopt gelijk op, deze eerste helft. Onder andere Joyce en Dion weten mooie doelpunten te maken vanuit de hoek. Toch wordt er te weinig gescoord en te snel afgerond door Grol, waardoor er veel tijd en energie zit in de verdediging. Invalkeepster Kim staat een hele goede pot te keepen en weet met een flink aantal reddingen de schade te beperken. Ruststand: 6-4 in het voordeel van Reflex.
In de rust geeft coach Martine een stevige peptalk. Het kan en moet beter. In de verdediging mag het een stuk energieker en fanatieker. In de aanval is het devies; zuiniger omgaan met de bal, tijd nemen en wissels beter benutten. De tweede helft gaat van start. Reflex scoort kort na elkaar twee keer door van afstand hoog te komen. Grol gaat ervoor en probeert elkaar te motiveren, maar ten opzichte van de tweede helft verandert er te weinig om in te kunnen lopen. Af en toe valt er een goal vanuit Grol, Elske weet bijvoorbeeld hoog te komen en te scoren en Dorien weet langs de verdediging vanuit de loop te scoren. Maar het is niet voldoende. De voorsprong voor Reflex blijft en wordt zelfs vergroot door nog een penalty. Eindstand: 12-8 in het voordeel van Reflex. Zondag 11 maart speelt dames 3 tegen Duiven.
Op zondag 4 maart stond de uitwedstrijd tegen Erix uit Lichtenvoorde op het programma van de meiden van Grol E2. Na 2,5 minuten kwam Erix op voorsprong. Het spel ging steeds gelijk op, met een paar goede reddingen van de keepers. Er werd erg goed samen gespeeld door de toppers van de E2. Ze gingen de rust in met een kleine achterstand van 3-2. Er kon dus nog van alles gebeuren. In de eerste 10 minuten van de tweede helft scoorde Erix een aantal doelpunten snel achter elkaar, ondanks goed verdedigingswerk. De meiden van Grol probeerden tot het einde te scoren, maar het lukte steeds net niet… In de laatste 10 secondes scoorde Grol nog 1 doelpunt waarmee de eindstand op 13-3 kwam. Zondag speelt de E2 een uitwedstrijd tegen Angeren E1.