Programma ZSOM

LICHTENVOORDE - De uitzending van 11 januari in de Antoniushove.

Iedere jaar rondom de jaarwisseling wordt teruggekeken naar een aantal programma's van de ZSOM Omroep Groenlo die in 2018 zijn opgenomen.

Passion Lichtenvoorde
Op 21 maart werd in de Aula van het Marianum te Lichtenvoorde de Passion opgevoerd. Passion Lichtenvoorde 2018 kenmerkte zich afgelopen jaar door maatschappelijke betrokkenheid en verbinding. Zo was er de medewerking van enkele statushouders. Zij vertelden hoe ze moesten vluchten, vanwege de oorlog in hun land. Dit leverde veel positieve reacties op. Daarnaast was er, als onderdeel van Passion Lichtenvoorde in de vorm van een vlog, een heel persoonlijk verhaal van Lars Krabbenborg Hij vertelde openhartig over zijn ziekte van Huntington. Zijn inbreng, een teken van vertrouwen en opstaan bij tegenslagen, maakte bij velen zeer veel indruk.

Klucht 'In de Vlaamsche Pot'
In de maanden februari, maart en april werd de komische theatervoorstelling 'In de Vlaamsche Potop'gevoerd in heel veel theaters in Nederland opgevoerd. ZSOM maakte hiervan opnames. Het publiek maakte opnieuw kennis met de gebeurtenissen in restaurant 'In de Vlaamsche Pot' van de hysterische eigenaar Karel (gespeeld door Bas Muijs) en zijn partner en chef-kok Luciƫn (gespeeld door Onno Innemee). Andere hoofdrolspelers zijn Arijan van Bavel, Bettina Holwerda en Sabine Beens. Het publiek heeft kunnen genieten van een perfecte klucht vol met reusachtige cliche's.

Bloemencorso Beltrum
Ieder jaar maakt de ZSOM opnames van de bloemencorso's van Rekken, Winterswijk, Beltrum en Lichtenvoorde. In ons jaaroverzicht kijken we nog even terug naar een compilatie van het bloemencorso Beltrum 2018 die op 2 september door de straten van Beltrum trok

The Fortunate Sons
Terug in de tijd! Op 24 november werd het concert 'Tribute to CCR' gegeven door de coverband The Fortunate Sons in de Mattelier te Groenlo. De ZSOM heeft hier opnames van gemaakt en het enthousiaste publiek kon genieten van veel bekende songs van Creedence Clearwater Revival, een Amerikaanse rockband, die zijn hoogtijdagen kende in de periode 1968-1972.

Alle opnames zijn ook terug te kijken op www.zsom.nl.