Het langverwachte kampioenschap werd vol vreugd binnengehaald. Foto: PR

KSV/Erix JO13-1 haalt langverwacht kampioenschap binnen

LIEVELDE/VRAGENDER - Nadat de wedstrijd twee keer was afgelast werd er uiteindelijk dan toch afgetrapt op sportpark de Bult van KSV. Tegenstander was AD'69 JO13-1, een team die onderin bivakkeert in de competitie. Tot deze wedstrijd had de trotse koploper pas twee punten verspeeld.

Vanaf minuut één was duidelijk dat AD '69 zich niet zomaar gewonnen wilde gegeven. Met veel inzet probeerde de ploeg uit Aalten het veldspel van de jongens en meiden uit Vragender en Lievelde onmogelijk te maken. De gastheren speelden onrustig en chaotisch maar dit had vast en zeker met de spanning te maken. Tot veel kansen leidde dit niet echt. De grootste kans was voor Roan te Brummelstroete die een voorzet vanaf de rechterkant bij de tweede kon inschieten. Maar hij raakte de bal verkeerd zodat deze niet in het doel belandde. Jammer voor hem want in de afgelopen cruciale wedstrijden tegen FC Winterswijk en DZSV wist hij het net wel te vinden. Op slag van rust viel dan toch de bevrijdende 1-0. Rechtsbuiten Kay Wolterinck werd diep gestuurd en was zijn belager te snel af en schoot de bal laag in de verre hoek.

In de rust werd er door de leiding op gewezen dat men geconcentreerd moest blijven spelen en het veldspel beter moest. Direct na de hervatting leken deze woorden geholpen te hebben. Het veldspel was beduidend beter en het was eigenlijk wachten op de 2-0. Deze kwam er na ruim tien minuten. Een corner vanaf links werd onfortuinlijk in eigen doel gekopt door een Aaltense verdediger. Je zult zeggen dat de gasten hiermee zich gewonnen gaf maar niets was minder waar. Zoals in de eerste helft ook het geval was gingen de jongens en meiden van AD'69 vol voor de aansluitingstreffer en deze kwam er al snel. Een aanval vanaf rechts leek makkelijk afgestopt te kunnen worden maar de buitenspeler wint het duel en geeft de bal knap voor. De spits raakt de bal vol op de slof en vliegt in volle vaart het net in.

Een fikse tegenvaller voor KSV/Erix JO13 want na deze tegengoal zijn ze zichtbaar van slag. Het slordige en rommelige spel van de eerste helft is weer te zien. Maar na een aantal minuten wordt het spel weer wat beter en hebben de gastheren ook kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Maar dit gebeurt niet meer. Na ruim zestig minuten fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Het kampioenschap is binnen!! Er wordt volop gefeest op het veld en spelers en leiding worden nadien gefeliciteerd door het massaal opgekomen publiek. Na de welverdiende douche volgt nog een rondrit door het dorp en natuurlijk een gezellige nazit in de kantine.