Longa '59 proost op het nieuwe jaar

LICHTENVOORDE - Op zondag 20 januari luidt Seesing Personeel/Longa'59 het nieuwe jaar in met een nieuwjaarsreceptie. Vanaf 16.00 uur zijn leden en iedereen die de vereniging een warm hart toedraagt van harte welkom in de kantine van de Hamalandhal in Lichtenvoorde. Het bestuur toost graag met u op het nieuwe jaar.

Voorafgaand aan de nieuwjaarsbijeenkomst vindt een ledentoernooi plaats voor de jeugd vanaf de C tot en met de recreanten. De inschrijving is om 13.00 uur en de gezamenlijke warming up om 13.30 uur.

Nieuwjaarsreceptie
Om 16.00 uur start de nieuwjaarsreceptie waar de voorzitter kort terug- en vooruitblikt en het bestuur haar waardering uitspreekt voor de vrijwilligers en sponsoren die het mogelijk maken dat alle leden ook dit jaar weer kunnen volleyballen. Ook vindt de prijsuitreiking van het toernooi plaats, is er aandacht voor de presentatie van de nieuwe pakken, shirts en tassen én wordt via loting bekend gemaakt wie de winnaar is van de prijsvraag 'Raad de nieuwe hoofsponsor'. De volleybalvereniging verzorgt voor iedereen een Prosecco (ook alcoholvrij) en snacks. De verdere consumpties zijn voor eigen rekening.

Iedereen die de vereniging een warm hart toedraagt is vanaf 13.30 uur van harte welkom om de spelers tijdens het toernooi te komen aanmoedigen en om tijdens de aansluitende receptie samen te toosten op een mooi en sportief 60-jarig jubileumjaar!


Zaalvoetbal Hamalandhal

LICHTENVOORDE - LZV Kuypers Hair & Wellness speelt vrijdag om 21.00 uur thuis de topper tegen ZVG/Cagemax uit Gorkum. De enige nederlaag die LZV Kuypers Hair & Wellness dit seizoen geleden heeft is uitgerekend deze tegenstander met maar liefst 8-4. In de drie jaar dat LZV Kuypers Hair & Wellness in de eerste divisie speelt, hebben zij nog nooit van deze tegenstander gewonne. Vandaar deze zeer beladen wedstrijd. LZV Kuypers Hair & Wellness verdedigt op dit moment de koppositie op doelsaldo en wil dit verdedigen en uitbouwen. Tijdens de winterperiode werden diverse oefenwedstrijden gespeeld tegen een klasse lager. Deze werden gewonnen, maar ook tegen een eredivisieclub AORC Lebo uit Amsterdam werd een zeer verdienstelijk gelijkspel behaald, 3-3. Wat de burger natuurlijk zeer veel moed geeft.


Toch geen feestje voor Erix

LICHTENVOORDE - Nadat vorig weekend in de laatste seconde thuis werd verloren van Artemis, stond voor de handbalmannen van Erix deze zaterdag de zware uitwedstrijd op het programma tegen koploper Huissen 1.

Door onderbezetting en de offensieve manier van verdedigen van Erix gaf Huissen in thuiswedstrijd de mogelijkheid om veelvuldig de cirkelspeler te vinden die daardoor regelmatig kon scoren. Daarom werd dit keer de tactiek gewijzigd en ging Erix spelen met een 6-0 verdediging waardoor ruimtes klein blijven en de cirkelloper niet goed aan te spelen is. Dit pakte goed uit, Huissen had moeite om de vrije man te vinden en daar waar men toch de ruimte vond voor een schot, stond een weergaloze Erix keeper Leroy Winkels zijn doel schoon te houden en was bijna niet te passeren. Erix pakte dan ook een meer dan terechte 5-2 voorsprong! Hoewel even later Huissen de stand weer gelijk trok, bleef Erix geconcentreerd spelen en en bracht de voorsprong weer naar twee punten. Een slotoffensief van Huissen aan het eind van de eerste helft bracht de ploegen echter weer op gelijke hoogte en ging men richting de kleedkamer met een ruststand van 9-9

In de rust besefte Erix dat er een mogelijkheid lag om de punten mee naar Lichtenvoorde te nemen als men op dezelfde manier bleef spelen als in de eerste helft. Hoewel Huissen direct na rust op voorsprong kwam, was het daarna Erix weer die de wedstrijd in handen nam. Verdedigend stond het nog steeds goed en aanvallend wist men regelmatig door de verdediging van Huissen te breken. Met name Dirk Berentsen en Youri Kuijpers waren maar moeilijk af te stoppen waardoor Huissen regelmatig aan de noodrem moest trekken. Desondanks bouwde Erix de voorsprong uit naar 17-13, halverwege die tweede helft, een stunt leek in de maak. Toch kende Erix daarna een mindere periode en gaf aan de linkerhoek-speler van Huissen de mogelijkheid om vier keer op rij te scoren en de stand zodoende weer gelijk te trekken. Even leek Erix de wedstrijd uit handen te geven maar even zo snel richtte de ploeg zich weer op. Na een achterstand van 19-18 knokte Erix zich terug in de wedstrijd en wist vier keer te scoren en bracht de stand op 19-22

Richting het eind van de wedstrijd bleef de voorsprong gehandhaafd en met minder dan drie minuten op de klok had Erix een voorsprong van 21-24; de zege leek binnen handbereik.
Een voorsprong die normaal gesproken niet meer uit handen gegeven mag worden maar toch liet Erix Huissen nog twee keer scoren. Ook de laatste aanval was voor Huissen maar met nog maar enkele seconden op de klok miste men de kans op de gelijkmaker. De Erix-bank en spelers op het veld vierden al een feestje en in die euforie dacht de uitblinkende Erix-keeper dat de tijd voorbij was en speelde pardoes de bal in handen van de tegenstander. In de slotseconde wist Huissen alsnog de gelijkmaker wist te scoren, eindstand 24-24.