Foto: PR
Foto: PR Foto:

Oud-herenjeugd staat nog steeds zijn mannetje

LICHTENVOORDE - Al een heel tijdje werd er naar toe geleefd en afgelopen zaterdag was het dan zover. De wedstrijd van het jaar (voor Livo) tussen de spelers van het herenjeugdteam dat in 2002 derde van Nederland is geworden en de huidige herenselectie. Een idee van Bram Ebbers dat door iedereen met veel enthousiasme werd ontvangen. Op vrijdagavond lagen de spelers van oud-herenjeugd in het water van 't Meekenesch. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Een aantal spelers ontbraken nog, die zouden de volgende dag aansluiten. Er werd serieus getraind op verschillende spelsituaties. En ook de man-meer-man-minder mocht niet ontbreken. Na het nemen van een aantal 5-meters, kon iedereen zich mentaal gaan voorbereiden op de wedstrijd.

Het herenjeugdteam kwam 's middags al bij elkaar met een bakkie koffie. Een aantal had elkaar al een hele tijd niet gezien dus er werden heel wat handen geschud. De spanning begon al wel te stijgen toen er naar het zwembad gereden werd want er moest ook nog een wedstrijd gespeeld worden tegen de herenselectie, geen makkelijke opgave. Na een korte en krachtige voorbespreking, een teamfoto en wat intimidatie van de tegenstander kon het inzwemmen beginnen. Voor sommigen was dat de eerste keer in acht jaar dat ze in een zwembad doken, voor anderen was het bekend terrein. De vraag was of dat stukje inzwemmen voldoende was om de flow van 2002 weer te pakken te krijgen.

Voor de wedstijd begon was er nog tijd voor een heuse line-up. Voor een groot publiek vertelde voorzitter Raymond Wopereis over alle spelers de statistieken en kregen alle spelers, trainers en officials een applaus. Daarna was het toch het moment van de waarheid. De wedstrijd kon beginnen, onder leiding van strenge maar rechtvaardige scheidsrechters Leo Sevenich en Herbi Bomers. Ondanks het eerste doelpunt van Daan Ratering namens de herenselectie, schoot herenjeugd uit de startblokken. Door doelpunten van Eric Otten, Arjan Bokkers en Bram Ebbers stond het halverwege de wedstrijd 6-1. In het derde kwartje kwam de herenselectie terug tot 8-6 en vlak voor het einde van de wedstrijd zelfs tot 10-10. Eenenveertig seconden voor tijd scoorde Chris Bloemberg namens herenjeugd de 11-10 en daarmee verzekerde herenjeugd zich van de overwinning. Namens herenjeugd scoorden Eric (4x), Arjan (3x), Chris (2x), Bram (1x) en Roel Kettering (1x). Bij de herenselectie scoorden Daan (5x), Koen Sterenborg (2x), Mathieu Lensink (1x), Mark klein Avink (1x) en Stijn Lensink (1x). Ook bij de persoonlijke fouten 'won' herenjeugd, met 16 tegen 5. Direct na de wedstrijd werd er natuurlijk gefeest aan de kant van herenjeugd en sportief gefeliciteerd aan de kant van de herenselectie. Daarna ging men weer richting de kantine.

Onder het genot van een drankje werden op allerlei plekken oude verhalen verteld en werd er genoten van oude foto's op het scherm en knipsels over herenjeugd uit de krant en het LIVO-boekje. Het werd nog een leuk feestje. Zoals altijd tot in de kleine uurtjes, maar toch niet zo laat als in 2002.