Huissen DS1 – HV Erix DS1

Na alle feestdagen is afgelopen weekend de tweede competitiehelft weer begonnen voor de dames van HV Erix. Ze moesten het gelijk opnemen tegen de koploper van de competitie, waar de dames zelf niks te verliezen hadden en alleen maar in het klassement kunnen stijgen.

Nadat de dames op weg waren geholpen door tips en adviezen van de coach waren ze klaar voor de wedstrijd. Met een flinke portie motivatie, energie, enthousiasme en wilskracht begonnen de dames dan ook aan de wedstrijd.

In het begin liep de stand gelijk op, waarna Huissen iets uit wist te lopen. Erix wist het gat weer dicht te trekken waardoor de kansen nog niet verkeken waren. Door goed met elkaar te communiceren wisten ze meerdere aanvallen van de tegenstander af te breken. Echter wist Huissen dat ook bij Erix voor elkaar te krijgen waardoor ze weer iets uit konden lopen. De ruststand was dan ook 13-7.

Nadat het een en ander in de rust besproken was wisten de dames sterk te beginnen in de tweede helft. Er werden mooie aanvallen opgezet en kansen benut. Erix stond sterk te verdedigen waardoor Huissen moeite had om goede aanvallen op te zetten. Uiteindelijk was het niet genoeg om van de ongeslagen koploper te winnen, maar ze hebben het ze zeker lastig weten te maken. De wedstrijd werd afgefloten met een stand van 26-16.

Geen gewonnen wedstrijd voor de dames, maar zeker een vooruitgang na het harde trainen van afgelopen weken. Een goed samenspel, communicatie en sterke verdediging. Iets waarop de dames verder kunnen gaan bouwen.

Aanstaande zaterdag spelen de dames om 19:15 een thuiswedstrijd tegen Duiven DS1.