Afbeelding
Foto:

1e voorronde 5e divisie

Afgelopen zaterdag 12 januari was het dan eindelijk zover. De eerste voorronde van de 5e divisie in de turnhal van Didam. De eerste wedstrijd van dit seizoen en voor veel nieuwe selectiemeiden ook echt de allereerste turnwedstrijd. Er was sprake van veel zenuwen en spanning, op sommige toestellen was dit merkbaar. Maar de meiden hebben het vooral heel goed gedaan.

Voor Janne was het een hele speciale dag, het was haar eerste turnwedstrijd en ze was jarig. Met een tribune vol fans voor haar werd ze tijdens de prijsuitreiking naar voren geroepen en werd er voor haar gezongen.

In de eerste wedstrijd turnen de jongste instap meiden en de oudste jeugd 2 meiden.
Isis behaalde zelfs een 1e plaats op de sprong en voor Fenne B was er een 2e plaats op vloer.
Liv en Mirre turnden hun eerste turnwedstrijd en deden allebei gelijk al een salto van de brug en van de balk af.
Instap: Fenne B 5e, Isis 8e, Janne 14e, Jade 17e, Fenne A 19e
Jeugd 2: Liv 6e en Mirre 7e

In de 2e wedstrijd was het de beurt voor onze jeugd 1 meiden. Vooral de balk bracht niet veel geluk vandaag. De andere toestellen gingen gelukkig beter. Benthe haalde zelfs een 3e plaats op vloer. En Myrthe een 3e plaats op sprong.
Uitslag: Benthe 15e, Myrthe 17e, Myon 18e, Vera 21e, Jula 26e, Bo 28e

De derde wedstrijd mochten de pupil 1 meiden hun wedstrijd turnen. Helaas kon Saar niet meedoen vanwege een blessure.
Wat deden onze 3 gezellige meiden het goed. Helaas hadden zij ook met de balk niet veel geluk. Het lukt niet om met de koprol en handstand erop te blijven staan. Dit kostte helaas punten.
Uitslag: Yfke 8e, Nienke 9e en Rudis 18e

Als allerlaatste was het de beurt aan onze pupil 2 meiden. Wat een lol hadden ze samen, bij hen leek niet veel sprake van zenuwen. Het ging heel goed. Mathilde werd 18e en Elin 23e.

Na een lange, sportieve en gezellige dag gingen we weer huiswaarts. Trainen aan de verbeterpunten en op naar de 2e voorronde!