Sfeerfoto van de Soos in Vragender. Foto: eigen foto
Sfeerfoto van de Soos in Vragender. Foto: eigen foto

Hartelijk welkom bij de Soos in Vragender

VRAGENDER - Al bijna vijf jaar komen iedere woensdagmorgen van 9.30 uur tot 11.30 uur ouderen bij elkaar bij Beneman in de Schoppe voor een gezellige ochtend. Ben u nog niet bekend met de Soos? Kom eens kijken of het wat voor u is.

Sommigen gaan kaarten, anderen willen liever rummikuppen of gewoon gezellig bij elkaar zitten om te praten. De sfeer is heel gemoedelijk en vrijblijvend, niets moet en alles mag. Met Pasen, Kerst en Sinterklaas wordt er iets extra's georganiseerd en in de zomer is er een verrassingsuitstapje. Zo hebben we al eens in de huifkar gezeten, in Eibergen met de fluisterboot gevaren en met een grote bus over het Zwarte Crossterrein getoerd. De ene keer werd er genoten van een high tea, de andere keer van een lunch in een museum. Vorig jaar was er een leuke quiz na het eten van een heerlijke pannenkoek.

Iedere laatste woensdag van de maand is er een gezamenlijke warme maaltijd , waaraan iedereen kan deelnemen. Momenteel hebben we nog een vaste stek bij bij Beneman waar we prima verzorgd worden. Op termijn verhuist de soos naar het MFA-gebouw.

Bent u nieuwsgierig hoe het er aan toe gaat op woensdagmorgen, kom dan gerust eens een kopje koffie doen en de sfeer proeven. Wie niet in staat is om op eigen gelegenheid te komen, wordt kosteloos door een vrijwilliger opgehaald en weer thuisgebracht. U bent van harte welkom.


Bingo in de Schoppe

LICHTENVOORDE - Vrijdagavond 25 januari organiseert wijkvereniging 't Hooiland de eerste bingo van het jaar 2019. De bingo wordt gehouden in wijkgebouw de Schoppe, gelegen aan de Johannes Vermeerstraat 50 te Lichtenvoorde en start om 20.00 uur. De zaal is geopend vanaf 19.00 uur. Net als in afgelopen edities zullen er leuke prijzen te winnen zijn. Om deel te nemen hoef je geen lid te zijn van de wijkvereniging.

Voor meer informatie over Wijkvereniging 't Hooiland kunt u kijken op de website www.hethooiland.nl.


Winterwandeltocht Wandelvriend Aalten

AALTEN - Op zaterdag 26 en zondag 27 januari organiseert wandelvereniging De Wandelvriend uit Aalten haar 14de winterwandeltocht.

De routes zijn beide dagen hetzelfde en de start is bij tennispark Altec, Haartsestraat 150 in Aalten. Er zijn weer mooie routes uitgezet met bospaadjes, landweggetjes en ook enkele goed begaanbare maaipaden. De routes zijn geheel uitgepijld en tevens op papier beschikbaar, inclusief QR code. Met een QR-code app kan de route kaart hiermee op een mobiel opgeroepen worden. Er is keuze uit de afstanden 5, 10, 15, 20 of 30 km. De pauzeplaats is in het pitoreske Bredevoort en wordt door de afstanden vanaf 10 km aangedaan. De 30 km lopers komen twee keer op deze pauzeplek. Tijdens de pauze is zoals altijd catering aanwezig met heerlijke soep, koffie, thee en broodjes. De start is vanaf 08.00 uur. Zie de advertentie in de uitgave van vorige week of kijk op de website of Facebook van de vereniging. www.dewandelvriendaalten.nl