Dominee Hans Hinkamp te midden van koor en muzikanten. Foto: Janette van Egten
Dominee Hans Hinkamp te midden van koor en muzikanten. Foto: Janette van Egten

Top 2000 in Johanneskerk groot succes

LICHTENVOORDE - Afgelopen zondag barstte de Johanneskerk in Lichtenvoorde bijna uit haar voegen! Was het niet vanwege de schitterende popmuziek, dan wel door het aantal belangstellenden. Degenen die niet meer in de kerk pasten konden de dienst volgen in de Johanneshof op een groot scherm. Een enorm zangkoor, onder begeleiding van maar liefst veertien muzikanten, gaf invulling aan de speciale Top 2000 Kerkdienst. Ds. Hans Hinkamp vertelde tussendoor het verhaal van Ruth, de uitgezochte popmuziek paste perfect bij dit verhaal, of was het andersom? Zo kon er worden meegezongen met Lady Gaga, Michael Jackson en Guus Meeuwis. Nadien kregen de zangers, zangeressen en muzikanten een welverdiende staande ovatie en was er natuurlijk voor iedereen een kopje koffie met wat lekkers.

Tekst en foto Janette van Egten


Receptie jubileum Johan Meerdink

LICHTENVOORDE - Zondag 27 januari is er aansluitend aan de kerkdienst in de Johanneskerk aandacht voor het 50-jarig jubileum van cantor-organist Johan Meerdink.

50-jarig jubileum als cantor-organist

Al op 16-jarige leeftijd kwam Johan iedere keer op de fiets vanuit Kotten om het orgel te bespelen tijdens de diensten in de Gereformeerde kerk aan de Nieuwe Maat. In 1990 werd hij cantor-organist van de Johanneskerk aan de Rentenierstraat, waar na een periode van Samen op Weg per 1 juli 2007 de Gereformeerde kerk en de Hervormde gemeente werden verenigd tot de Protestantse Gemeente Lichtenvoorde.

Na afloop van de kerkdienst is er een receptie in de Johanneshof waar u de mogelijkheid heeft om Johan met dit prachtige jubileum te feliciteren.

Cantor-organist Johan Meerdink viert zijn 50-jarig jubileum. Foto: eigen foto