Zwemploeg LIVO goede middenmoter

LICHTENVOORDE - Tijdens deel 2 van de Nationale Zwemcompetitie heeft de zwemploeg van ZPC LIVO zich in de 1ste klasse regio Oost keurig weten te handhaven in de middenmoot. Ze staan momenteel op een zeer verdienstelijke 7de plaats in een competitie met deelname van in totaal 15 ploegen. De wedstrijd vond plaats op zondag 13 januari in zwembad 'Meekenesch' te Lichtenvoorde.

Ondanks tegenslag door een aantal afmeldingen door ziekte, was de sfeer uitstekend en de inzet voortreffelijk. De vervangende tijden door ziekte werden dan ook goed gecompenseerd door snelle tijden en mooie resultaten van de aanwezige zwemmers. Eerste plaatsen waren er voor Mijntje Wopereis op de 200 wisselslag en 100 meter vrije slag, Ischa Brouwer op de 200 meter rugslag en 100 meter vlinderslag, Indy te Molder op de 100 meter schoolslag, Lieze Heuvels op de 200 meter vrije slag, Niels Bouwmeester op de 200 meter rugslag en Timon Dekkers op de 100 meter vlinderslag.

Als tweede tikten aan in hun programma, Senna te Molder op de 200 meter wisselslag en 100 meter vrije slag, Aline Meuleman op de 200 meter rugslag, Indy te Molder op de 200 meter vrije slag, Niels Bouwmeester op de 100 meter vlinderslag en Ruud Schutten op de 100 meter schoolslag.

Derde plekken waren er voor Aline Meuleman op de 100 meter vlinderslag, Lieze Heuvels op de 100 meter schoolslag, Thaisa Rougoor-Fiering op de 100 meter vlinderslag, Sam Maes op de 100 meter vrije slag, Ruud Schutten op de 200 meter vrije slag en Timon Dekkers, eveneens op de 200 meter vrije slag.

Ook de estafetteploegen behaalden prima resultaten, getuige de 1ste plaats van de meisjes 4x 100 meter wisselslag estafette, door Lynn Rötter, Mijntje Wopereis, Senna te molder en Caya Verbruggen, de 2de plaats in hetzelfde programmanummer door Maud Schutten, Quinty Lukassen, Jip Vreuls en Emma Schutten, eveneens een 2de plek voor de heren op de 4x 100 meter wisselslag, door Niels Bouwmeester, Ruud Schutten, Timon Dekkers en Tijmen Lensink, de 3de plaats van de dames op de 4x 50 meter vrije slag door Lieze Heuvels, Indy te Molder, Isha Brouwer en Aline Meuleman en de 3de plek van de jongens op de 4x 100 meter vrije slag, door Tijmen Lensink, Tom Oonk, Mick Wiegerinck en Niels Bouwmeester.

De volgende personen, die geen ereplaatsen hebben behaald, maar wel degelijk een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van het prima teamresultaat zijn: Amber Knufing, Ceress Visser-Fiering, Eline Vonhof, Karyn Wopereis, Kirsten Remerie, Romy ter Haar,Tara Visser en Tristan Knufing. De volgende competitiewedstrijd zal worden gezwommen op zondag 10 februari om 14.00 uur in zwembad 'Brilmansdennen'in Losser.