Natuurtuin De Weerkamp. Foto: Henk Lammers
Natuurtuin De Weerkamp. Foto: Henk Lammers

Instuif met Achterhoekse natuurfilm

LICHTENVOORDE - Zondag 3 februari staat de natuur centraal tijdens de Instuif. Henk Lammers uit Eibergen verzorgt een middagvullend programma in het Grand Café van Antoniushove. Aanvang 14.30 uur. Toegang 5 euro.

Henk Lammers woont sinds 2004 in een oud boerderijtje in het buurtschap Hupsel (Eibergen). Als fervent natuurliefhebber heeft hij de schapenweide omgetoverd tot een natuurtuin en 'de Weerkamp' genoemd. In de tuin is een wandelroute uitgezet met informatieborden over wat er zoal te zien is. De tuin is populair bij natuurliefhebbers en wandelaars.

Sinds 2010 heeft hij zich toegelegd op fotograferen en filmen in de natuur. Henk heeft in de hele Achterhoek gefilmd. Een film van anderhalf uur met als titel: 'Een jaar op de Weerkamp'. Voor tuinclubs en vrouwenverenigingen is de film een passende winteractiviteit. Op 3 februari vertelt Henk over zijn tuin en wordt de film vertoond. (Zie ook rubriek Keitjes)


Programma ZSOM

LICHTENVOORDE - Deze uitzending is op vrijdag 2 februari in de Antoniushove.

ZSOM Regiojournaal: nieuws en actualiteiten van de afgelopen 2 weken.

Kertstconcert Beltrumsmannenkoor: derde en laatste deel van dit jubileumconcert.

Dameskoor SONGS4 ALL: in 't Kormelink van de Molenberg werd er vol enthousiasme meegezonden met dit koor dat afwisselend liedjes in het Nederlands, Duits en Engels bracht.

Op onze website www.zsom.nl kunt u kijken naar verschillende reportages en natuurlijk het weekjournaal