Jan (l.) en Arnold Arends begonnen 30 jaar geleden in de wintertijd hun hoveniersbedrijf. Foto: Liesbeth Spaansen
Jan (l.) en Arnold Arends begonnen 30 jaar geleden in de wintertijd hun hoveniersbedrijf. Foto: Liesbeth Spaansen

Gebroeders Arends feliciteren elkaar elk jaar opnieuw

WICHMOND – Hoveniersbedrijf Gebr. Arends bestaat 30 jaar. Elk jaar 1 over 12 op 1 januari feliciteren Arnold en Jan Arends elkaar. "We benoemen dan altijd dat er weer een mooi jaar voorbij is en een nieuwe volgt," vertelt Jan enthousiast. "Nog belangrijker is dat we een goed team hebben met vaste, gemotiveerde medewerkers."

Door Liesbeth Spaansen

Het team bestaat naast Arnold en Jan uit 18 medewerkers waarvan hoveniers en kantoormedewerkers. "Samen leveren we kwaliteit af bij de klant. We zijn met kruiwagen, bats, schop en trilplaat gestart en hebben het bedrijf in de loop van de jaren stapsgewijs opgebouwd. Als we terugkijken, zien we een leuk bedrijf staan, dat kwaliteit uitstraalt. Daarvoor kiezen ze voor ons, we hebben kenmerkende stijl ontwikkeld op tuingebied. Mensen herkennen dat."

De maand januari is net zo koud begonnen als dertig jaar geleden. "Iedereen verklaarde ons voor gek toen, maar we gingen toch op pad," weet Arnold nog goed. "Nu heb ik net het werk opnieuw verdeeld, eerst echt winterwerk zoals een veranda bouwen. Elk jaargetijde kent haar eigen werk. Snoeien is voor januari en februari, al moeten we wel stoppen bij sneeuw. Afgelopen zomer hebben we vanwege de hitte gewerkt tot de middag en daarna siësta gehouden."

Jan is tevreden. "We zijn nog steeds groeiend en volop in ontwikkeling. Ja, we gaan met de tijd mee. Mensen willen makkelijker tuinieren, of een tuin die de droogte beter doorstaat zeker na de afgelopen hete zomer. Anderen willen een bloeiende tuin en zeker geen betonnen tegels. We gebruiken nieuw ontwikkelde en verbeterde materialen, zoals gebakken stenen, keramische tegels en duurzaam bewerkt accoya hout, dat een lange levensduur heeft."

De showtuinen rondom het bedrijf laten zien wat de gebroeders Arends en hun medewerkers kunnen: ontwerpen, aanleggen en onderhouden van de tuinen. "Daarom houden we weer Open Tuindagen. Er komen dan rond de 4500 bezoekers kijken. De achtste editie is op 21 en 22 september 2019."


Gebroeders Arends, Lankhorsterstraat 25A, 7234 ST Wichmond

0575-463507

www.gebr-arends.nl