Enerverende 2e helft

ZIEUWENT - Hoogland won de laatste zes competitiewedstrijden allemaal. RKZVC won zeven van de laatste acht competitiewedstrijden. De vraag vooraf was dus wie van beide de serie goede resultaten door zou trekken. Lang leek het er op dat Hoogland dat zou zijn maar in de tweede helft gaf RKZVC vol gas en knokte zich met tien man van een 0-2 achterstand terug naar een gelijkspel.

RKZVC begon scherper aan de wedstrijd dan Hoogland en kreeg het eerste half uur ook een aantal kleine kansjes via Wout Blasman (2x), Michiel Krabbenborg (schot van 30 meter, één meter naast de kruising) en schoten van Sjors Storkhorst en Waldo Rhebergen die naast gingen. Ondanks deze kleine mogelijkheden leken beide ploegen enigszins met de handrem op te spelen en te gokken op die ene goede aanval. Hoogland kreeg die in de 28ste minuut na een dieptepass met een penalty wegens vasthouden. Bas Wobbes schoot beheerst de 0-1 binnen. RKZVC moest even later verder met tien man nadat Joey Belterman direct rood kreeg. Desondanks bleef het spel van RKZVC daarna ongeveer op dezelfde manier doorgaan en kregen ze kansen. In de 33ste minuut kopte Wout Blasman een vrije trap van Waldo Rhebergen recht in de handen van de Hooglandse keeper en tien minuten later ging een schot van Sjors Storkhorst een metertje naast. In de 44ste minuut liep keeper Huib Jonkman attent uit om een vrije kans van Hoogland te voorkomen.

Na rust kreeg RKZVC de bevlogenheid terug die het in het najaar ook vaak liet zien. Met tien man gaven ze vol gas. Het leek of de spelers vleugels kregen waarbij ze vaak voor elkaar de gaten dicht liepen. Veel kansen leverde dat vooralsnog niet op. Een lage voorzet van Sjors Storkhorst op de vrijstaande Wout Blasman, die werd onderschept door de Hooglandse keeper, was de eerste 20 minuten na rust de enige mogelijkheid op een kans. Door het aandringen van RKZVC en de man-meer situatie profiteerde Hoogland uiteraard voorin van de ruimte om te counteren. In de 70ste minuut speelden ze daarmee netjes de 0-2 uit. Een voorzet van links voorbij de tweede paal werd weer voor doel gekopt waar Bas Wobbes van dichtbij ongehinderd binnen kon schieten. Voor RKZVC was dit reden om nog aanvallender spelers in te wisselen voor een alles of niets slotoffensief. Hoogland kreeg in de 74ste minuut echter eerst nog een goede kans om de wedstrijd definitief te beslissen maar de spits raakte de bal niet goed. De eerste Zieuwentse kans kreeg Toby Bokkers maar zijn kopbal ging rakelings langs de linkerpaal.

Twee minuten later ging het schot van Sjors Storkhorst vanuit een schuine hoek via de keeper corner. In de 81ste minuut kwam de eerste beloning voor de inzet. Na een dieptepass op links bereikte Sjors Storkhorst de vrijstaande Wout Blasmans in de zestienmeter iets aan de rechterkant. Hoewel hij al behoorlijk vrij stond, kapte hij eerst nog een speler uit en schoot vanaf 14 meter hard de 1-2 binnen. Een minuut later had RKZVC alle geluk van de wereld: een corner werd weggekopt en door een Hooglandspeler opgepakt. Diens schot stuiterde via de onderkant van de lat (net naast de kruising) weer het veld in.

De laatste tien minuten speelde RKZVC steeds opportunistisch met veel lange ballen en met hoge ballen vanaf de zijkant voor de pot. Bij deze manier van spelen heb je enig geluk nodig. In de 85ste minuut lukte had. Een lange vrije trap door Wouter Pillen op eigen helft in de buurt van de cornervlag werd koppend iets geraakt door een Hooglandspeler waarna Wout Blasman verlengde. Ineens kon Sjors Storkhorst vrij doorlopen en schoof beheerst de 2-2 binnen. De kopbal van Jens Schutten die een meter over ging, was de laatste doelpoging van een enerverende tweede helft.

Het antwoord op de vraag wie van beide de serie goede resultaten door trekt, lijkt duidelijk. Hoewel je vooraf zou tekenen voor een gelijkspel uit tegen de koploper zal Hoogland ontevreden zijn omdat ze een 0-2 voorsprong tegen tien man niet kunnen vasthouden. Moreel zal RKZVC zich zeker winnaar noemen omdat ze - na een 0-2 achterstand - met tien man toch nog een punt uit het vuur sleepten. Bovendien verspeelden de directe concurrenten ook punten (SDO verliest, DEM speelt gelijk). RKZVC blijft koploper!

Zondag 3 februari speelt RKZVC om 14.00 uit naar DEM (Beverwijk).

FNV Belasting Service Lichtenvoorde

REGIO - De FNV geeft haar leden al jaren de mogelijkheid de kosten van betaalde hulp voor het invullen van het biljet uit te sparen en veel leden doen hier hun voordeel mee. Zij worden gratis geholpen bij het invullen van het aangiftebiljet voor de Inkomstenbelasting, het aanvragen van de Voorlopige aanslag, Huur- en Zorgtoeslag, de Kinderopvangtoeslag, Kindgebondenbudget en via de IB de doorwerkbonus.

Het is altijd zinvol om een afspraak te maken voor invulhulp van de FNV, ook al hebt u bericht van de Belastingdienst ontvangen dat u geen aangifte hoeft te doen en u heeft de voorafgaande jaren geld terug ontvangen. Het komt wel eens voor dat de Belastingdienst fouten maakt, laat geen geld liggen! Nieuw dit jaar is dat u de machtigingscode van u en eventuele uw partner mee moet brengen naar de invullocatie. Mocht u geen code hebben ontvangen, dan kunt u deze via uw DIGID aanvragen of telefonisch.

Vanaf 1 februari kan men via het internet afsprakensysteem online een afspraak maken. Ga naar https://www.afspraakmakenfnv.nl. Beschikt u niet over internet? Dan kunt u vanaf 7 februari op donderdagavond tussen 19:00- 21:30 uur een afspraak maken. Vanaf 6 maart 2016 alleen op de woensdagavond tussen 19:00 -21:00 uur. Voor telefoonnummer zie keitje elders in het blad.