Nori Roelofsen met als voorlezer de secretaresse en vrijwilliger van het jaar van de gemeente Oost Gelre. Foto: PR
Nori Roelofsen met als voorlezer de secretaresse en vrijwilliger van het jaar van de gemeente Oost Gelre. Foto: PR

Indoor kampioenschappen paarden en pony's

REGIO- De Indoorkampioenschappen voor paarden en pony's zijn weer in volle gang. Eind 2018 en begin 2019 wordt door alle regionale wedstrijdruiters en -amazones gestreden om een ticket voor de Gelderse Kampioenschappen in de diverse klassen en rubrieken. Dit houdt in dat er bij zowel springen als dressuur drie selectiewedstrijden gereden moeten worden in Kring Achterhoek Oost, waarbij de beste twee tellen voor het kringkampioenschap. Hierna worden een beperkt aantal plekken beschikbaar gesteld voor de Gelderse Kampioenschappen en als men daar uitzonderlijk goed presteert zit er misschien nog plaatsing voor de Nederlandse Kampioenschappen in.

Vol goede moed, en met ondersteuning van de vaste instructeurs Theo Nijhuis en Dinant Aarnink (pony's) en Betsie Hagens en Wencke Hüncker (paarden) werd er hard getraind op het prachtige centrum van de familie Morssinkhof in Vragender. Dit leverde maar liefst vijf Kringkampioenen op. Kylie Wopereis werd kringkampioen springen, Julia Doppen werd kringkampioen B dressuur, Nori Roelofsen kringkampioen L2 dressuur en Laura Kampshof kringkampioen M2 dressuur, en tot slot werd onze voorzitter Clemens Bokkers, ondanks zijn drukke werkzaamheden, kringkampioen in het M springen.

Vorige week vonden de 'Gelderse' voor de dressuurpaarden plaats. Ilona Böhmer, die in de kring 2de werd, werd nu 12de in haar rubriek B dressuur met haar nog jonge paard Heavenly waarmee ze pas kort een combinatie vormt. Laura Kampshof reed haar eigen fokproduct Gucci Brown, waarmee ze in elke klasse tot nu toe kringkampioen was geworden naar een mooie 6de prijs tussen allemaal professionele ruiters in het M2 en met haar paard Roxette behaalde ze in het Z1 een mooie 10de plek.

Afgelopen weekend waren de pony's aan de beurt. In Hulshorst reden Julia Doppen met Donna naar een prachtige 3de prijs en Evi Wopereis met Judith (in de kring 4de) naar een 6de prijs in de B dressuur. Even verderop in Putten reed Nori Roelofsen 's avonds Dorien van de Kalverkamp naar een mooie 3de plek in de L2 dressuur.

Hopelijk zijn al deze indoor successen de opmaat voor een succesvol 2019, waarbij PSV In den Bosch opnieuw door de Gelders Bond is uitgekozen om de outdoorkampioenschappen te gaan organiseren.