De cast van 'Menu Suprise'. Foto: Annekée Cuppers
De cast van 'Menu Suprise'. Foto: Annekée Cuppers

Longa '30 haalt statiegeldflessen op

LICHTENVOORDE - Met het weekend voor de deur worden in menig huishouden de lege statiegeldflessen en kratjes weer bij elkaar gesprokkeld. Deze week kunnen de inwoners van de Keistad zich dat werkje besparen; zaterdag 2 februari komen de jeugdspelers van Longa '30 langs de deuren om de statiegeldflessen op te halen. De opbrengst komt ten goede aan deze doelgroep.

Het is voor het eerst dat Longa '30 deze flessenactie organiseert. Dit gebeurt onder toezicht van trainers, leiders en ouders. De opbrengst van de statiegeldactie wordt Longa-breed besteed aan de jeugd. Hierbij valt te denken aan het aanschaffen van trainingsmaterialen. De inzameling vindt plaats tussen 10.00 en 13.00 uur. Het is ook mogelijk om zelf flessen en kratten in te leveren bij Longa '30. Alle statiegeldflessen zijn welkom, ongeacht van welke supermarkt deze afkomstig zijn. Draagt u het voetbal in Lichtenvoorde een warm hart toe? Bewaar uw statiegeldflessen en -kratten nog even. Zaterdag 2 februari komt de Longa-jeugd ze graag ophalen.


Stroomstoring stond niet op de kaart bij 'Menu Surprise'

ZIEUWENT - Een stroomstoring gooide afgelopen zondag roet in het eten bij de tweede voorstelling van toneelvereniging Semper Avanti. Net na de pauze gingen spontaan de lampen uit en was er een vreemde geur waar te nemen in de zaal van het Parochiehuis. Nader onderzoek door de beheerder en de technische staf van Semper Avanti bracht de oorzaak niet aan het licht en daarom werd besloten de voorstelling af te breken. Zondag 3 februari vindt er een extra voorstelling plaats.

Voorzitter Marja Fuchs licht de situatie toe: "We waren net begonnen met het tweede bedrijf toen ineens alle verlichting op het toneel uitviel en we een rare geur roken. Uitbater Freek Toebes en onze technische mannen hebben onderzocht wat er aan de hand was maar konden de oorzaak niet direct vinden. Dan kun je eigenlijk maar een ding doen en dat is stoppen. De veiligheid van het publiek, spelers en personeel gaat natuurlijk boven alles, daar hadden de mensen ook alle begrip voor."

Extra voorstelling op zondag 3 februari
In verband met het afgelasten van de voorstelling is er op zondag 3 februari een extra voorstelling van 'Menu Surprise'. "Dat was wel even hectisch want daar hadden wij als Semper Avanti maar ook het Parochiehuis en kapsalon He-ar natuurlijk niet op gerekend. Gelukkig hebben we dat allemaal voor elkaar gekregen zodat de gedupeerden alsnog de kans krijgen de voorstelling helemaal te zien. Veel mensen hebben zich al via de mail gemeld, die hoeven verder niets meer te doen. Voor degenen die zich nog niet gemeld heeft, is er de mogelijkheid om om vanaf woensdag 30 januari bij de Spar of Meneer Kees de kaartjes van 27 januari om te ruilen. Dat kan voor de extra voorstelling op zondag 3 februari maar er zijn ook nog plaatsen vrij op vrijdag 1 februari. Op deze manier willen we iedereen nog zoveel mogelijk in de gelegenheid stellen om alsnog te komen kijken. Komen mensen er helemaal niet uit, dan mogen zij mij mailen of bellen en lossen we het samen op."

Marja Fuchs is te bereiken via semperavanti1957@gmail.com of telefonisch op 06 4205 5290.

Voor de extra uitvoering op zondag 3 februari zijn er vanaf woensdag 30 januari losse kaarten te koop bij de Spar en Meneer Kees of via de mail (semperavanti1957@gmail.com).


Winterwandeltocht Vragender verzet

VRAGENDER - Wegens de slechte weersomstandigheden is de Winterwandeltocht van afgelopen zondag 27 januari verplaatst naar zondag 3 februari. Starten vanaf 09.30 uur bij Beneman en keuze uit diverse afstanden. Kosten 8,50 euro. Honden welkom, mits aangelijnd. Reserveren via info@beneman.nl.