Pacelli weet voorsprong uit rust vast te houden

ZIEUWENT - Afgelopen zaterdag speelden de dames van Pacelli een uitwedstrijd tegen de dames 1 van Overwetering. Overwetering staat op plek 5 in de competitie en is dus een goede middenmoter.

De eerste paar minuten begon Pacelli zwak. Ze kwamen op een 2-0 achterstand en dat was niet hoe Pacelli het voor ogen had. Gelukkig waren de dames niet helemaal van slag en begonnen in te zien dat dit niet nodig was. Pacelli kwam langzamerhand weer in hun eigen spel en begonnen de kansen af te maken. Ze bogen een achterstand om tot een voorsprong in de rust van 9-19. In de rust is gezegd dat Pacelli goed aan het spelen waren, maar dat er in de dekking meer actie moest komen, met name op de afstandsschoten vanuit het midden. De dekking bleef een strakke 5-1. En aanvallen, doorgaan waar Pacelli was gebleven. 19 keer scoren in eerste helft is natuurlijk niet slecht.

De tweede helft was een vervolg van de eerste helft. De dekking stond redelijk goed, helaas alsnog te veel afstandsschoten, maar het stond beter dan de afgelopen weken. Aanvallend bleef het lopen bij Pacelli. Overwetering had moeite met snelle aanvallen van alle kanten van Pacelli. De voorsprong bleef aan de goede kant van Pacelli, waardoor het voor het meegereisde publiek leuk was om naar te kijken.


Projectteams AOD energiek verder

ACHTERHOEK - De lokale projectteams van Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD) zijn vorig jaar succesvol van start gegaan. Veel ondernemers werden op deskundige wijze begeleid om duurzaamheidsmaatregelen waar te maken. Als resultaat van alle inspanningen zijn er inmiddels in totaal al ruim 250 energiescans uitgevoerd. Toch is er nog voldoende werk aan de winkel. De energietransitie komt in een stroomversnelling en 2019 wordt een cruciaal jaar.

De slogan 'Meer winst met minder energie' slaat aan. Bedrijven kunnen flink besparen op hun energierekening. Investeren in duurzaamheid zorgt op termijn voor structureel lagere kosten, een beter bedrijfsresultaat en daarmee concurrentievoordeel én toekomstbestendigheid. Daarbij leveren ze een bijdrage aan een schonere wereld. Toch zijn nog niet alle bedrijven zich bewust van wat er allemaal mogelijk is. Deze bedrijven doen er goed aan zich te laten informeren door een adviseur van Achterhoek Onderneemt Duurzaam. AOD heeft alle expertise in huis en verricht kosteloze energiescans. Voor of aanmelden: achterhoekonderneemtduurzaam.nl.