Dames 1 HV ERIX komt net tekort tegen UGHV

Afgelopen zaterdag stonden de dames van Erix dames 1 klaar voor de wedstrijd tegen UGHV. De uitwedstrijd bij UGHV was geƫindigd in een gelijk spel. De teams waren destijds gewaagd aan elkaar en de dames van Erix waren er dus op gebrand om deze keer de overwinning naar hun hand te zetten.

Topper van de week Fem Roerink maakte een prachtig eerste doelpunt. Erix begon direct fel en speelde snelle aanvallen wat resulteerde in een 2-0 voorsprong. Ook de dames van UGHV speelden een snel spel waardoor zij bijbleven. De wedstrijd ging gelijk op, met een ruststand van 11-10 in het voordeel van Erix.

Jeugdspeelster Vera Hemmink maakte haar debuut bij dames 1 en wist meerdere malen het net te vinden waardoor zij een mooi aandeel had in het goede spel van Erix. De score bleef gelijk op gaan. Waar Erix in het begin van de wedstrijd goed terugzakte in de verdediging, leek de vermoeidheid toe te slaan waardoor het niet meer altijd op tijd verdedigend op slot zat. Na drie penalty's tegen op rij leek de overwinning uit handen te glippen. Een minuut voor tijd wist Noor Pondes de aansluitingstreffer te maken, wat getuigde van veel wilskracht. Helaas is hierna geen doelpunt meer gevallen wat de eindstand 24-25 op het scorebord liet zien.
Erix kan terugkijken op een goed gespeelde, prettige en positieve wedstrijd.

Aanstaande zaterdag spelen de dames een uitwedstrijd bij Minerva in Gaanderen om 19.00 uur. De thuiswedstrijd werd door Erix gewonnen, de dames hopen dan wederom 2 punten te kunnen pakken.