Foto: eigen foto
Foto: eigen foto Foto:

Gezelligheid in de Swite

LICHTENVOORDE - Schuttersgilde St. Swtibertus viert dit jaar haar 90-jarig bestaan met allerlei extra activiteiten, zoals het Internationale Vendeltreffen en een wereldrecordpoging boogschieten. Daarnaast is er een groot aantal wekelijkse activiteiten voor jong en oud. Vanaf oktober 2018 is bijvoorbeeld De Swite al weer geopend voor leden die een potje willen kaarten, biljarten of gewoon even willen praten. Tot eind april kunt u hier elke donderdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur terecht om samen met anderen de middag in een gemoedelijke en gezellige sfeer door te brengen, met een kop koffie of een pilsje. Geen lid? Geen probleem. Kom gewoon eens een paar middagen kijken. Lijkt het u wat, dan kunt u zich voor een paar tientjes per jaar ter plekke inschrijven. www.st-switbertus.nl


Rondje wandelen 'Om de bulte' in Vragender

VRAGENDER - Zondag 17 februari organiseert het IVN een wandeling van circa vijf kilometer rondom Vragender onder begeleiding van IVN- gidsen. Door een ronde te wandelen om de bult waar Vragender op gebouwd is, verandert iedere keer het zicht op de kerk en het dorp. Door dit vast te leggen op foto ontstaat er een verrassende fotoreeks met een wisselend zicht op het dorp.

Onderweg zijn er naar verwachting veel vogels en eerstelingen in de natuur te vinden, zoals de bloeiende hazelaar, de wilg en meer van dit moois. Meewandelen is gratis, maar een gift is altijd welkom. Onderweg is er een koffiepauze, consumptie voor eigen rekening. Inlichtingen over deze wandeling bij: André Hendriks, tel: 0544-352 043 of e-mail: wopereismirjam223@gmail.com.