Longa '30 vergeet toe te slaan

LICHTENVOORDE - Longa '30 is er niet in geslaagd om te profiteren van de misstap van haar naaste concurrenten. Waar Rohda Raalte de bietenbrug op ging tegen BVC'12 wist Sc Bemmel niet verder te komen dan een gelijk spel tegen de amateurs van NEC. Hoewel er genoeg kansen werden gecreëerd werd er door de Lichtenvoordse formatie verloren van het Enschedese vv Rigtersbleek.

Longa '30 moest gehavend aan de wedstrijd beginnen door blessures en schorsingen. Zo miste het bijvoorbeeld haar hele centrale verdedigingsduo. Desalniettemin begon Longa '30 sterk en wist het Rigtersbleek in de beginfase terug te dwingen. Uit een afgeslagen corner schoot Nick te Veldhuis goed in maar werd zijn bal van de lijn gehaald. Na een goed eerste kwartier ontstond een rommelige fase. Hierin wist Rigtersbleek diverse keren gevaarlijk uit te breken maar tot een schot kwam het niet. Na een half uur kon Thom Berendsen vrij uithalen maar vond de Enschedese keeper op zijn weg. Die had even later geen antwoord op de pegel van Dirk Doppen maar helaas voor de Lichtenvoordenaren zat er een engeltje op de lat. Verder dan een dwarrelbal die voorlangs vloog en een eenvoudig te vangen kopbal kwam Rigtersbleek niet in het eerste bedrijf.

In de tweede helft wederom een gelijk opgaande wedstrijd waarbij Longa '30 de betere kansen kreeg. Boet Kemperman was dichtbij de voorsprong maar had pech dat de keeper uitstekend in vorm bleek. Na een uur moest ook Wouter Lankheet aan de bak. Tot twee keer toe plukte hij de bal van de voeten van de tegenstander toen deze alleen voor de keeper verscheen. Uiteindelijk leek de wedstrijd doelpuntloos te eindigen maar vlak voor tijd ging het alsnog mis. Te Veldhuis kopte te kort terug waardoor de oplettende Jacob Said de matchwinner kon worden.

Een onnodige nederlaag welke volgende week zal moeten worden weggepoetst in Hengelo tegen laagvlieger BWO. Na een overwinning in de derby tegen Tubantia vorig weekend mochten zij, dankzij een afgelasting, afgelopen weekend uitrusten.

RKZVC en MSC/Amslod laten publiek genieten

ZIEUWENT - MSC/Amslod en RKZVC zijn de twee teams waarbij in deze competitie tot nu toe de meeste goals te zien waren: resp. 73 en 70 (voor en tegen samen). En vandaag viel er voor het publiek dus ook weer veel te genieten!

RKZVC kwam sterk uit de startblokken. Na een eerste schotpoging viel de 1-0 al in de 7De minuut. Een voorzet van rechts door Sjors Storkhorst werd door Wout Blasman teruggekopt en door Jens Schutten met een prachtige volley vanaf de zestienmeter rechts bovenin geschoten. Met het kwartier moest keeper Huib Jonkman redden nadat Remco van Leeuwen wilde opruimen maar werd geblokt en de bal in de linker bovenhoek dreigde te gaan. In de 24ste minuut was de volgorde van aangeven en afmaken andersom: Jens Schutten gaf panklaar voor waarna Wout Blasman beheerst met het hoofd de 2-0 op het scorebord bracht. MSC/Amslod begon terug te vechten en een minuut later had het zomaar hun eerste tegengoal kunnen worden maar de Meppelse spits kopte hard maar ook rakelings naast. MSC/Amslod begon meer vrije trappen en corners mee te krijgen en met hun lange spelers waren die iedere keer dreigend. In de 32ste minuut kon Huib Jonkman nog net met de hand zo'n voorzet via de lat redden. Om aan te geven hoe het spel op en neer golfde: een minuut later was het ook bijna prijs voor RKZVC. Twee schoten van Waldo Rhebergen werden geblokt waarna Wout Blasman over kopte. In de 35ste minuut kreeg MSC/Amslod met enig geluk toch hun - op dat moment - verdiende goal. Na twee achtereenvolgende corners werd de inzet van Remco Hof vanaf de zestienmeterlijn iets van richting veranderd waardoor de 2-1 onhoudbaar werd voor Huib Jonkman. Helaas schatte Huib op slag van rust echter ook een vrije trap verkeerd in. Hij rekende erop dat de trap van Jim Veltmaat tussen verdediging en hem zou komen (hij stond dus iets voor goal) maar de bal zeilde er met de tegenwind in één keer in voor de 2-2 ruststand.

RKZVC herstelde zich na rust knap van de tegenslag kort voor rust en bleef vol gas geven voor een beter resultaat. Sjors Storkhorst en Wout Blasman kregen ieder twee kansen vanuit een schuine hoek maar die gingen allemaal op de benen van de keeper. Ook een afstandsschot van Waldo Rhebergen werd door de keeper gered. De Zieuwentse druk leidde in de 59ste minuut tot een penalty na een overtreding op Sjors Storkhorst. Hij nam de strafschop zelf maar schoot steenhard op de lat. Hij revancheerde zich 13 minuten later echt prachtig na een diagonale pass van Michiel Krabbenborg over 50 meter. Hij nam de bal aan, kapte naar binnen en schoot beheerst in de linker benedenhoek de 3-2 binnen. MSC/Amslod ging direct meer druk naar voren zetten en speelde achterin één op één met het bekende patroon: veel vrije trappen en corners die veelal hoge voorzetten opleverden en gevaarlijke situaties met veel mensen voor goal. Gelukkig leverde dat geen echte doelkansen op. RKZVC kreeg hierdoor wel ruimte om te counteren en dat resulteerde in de 79ste minuut de prachtige 4-2 op. De voorzet van rechts van Waldo Rhebergen was op maat en Jens Schutten kwam knap voor zijn man en schoot uit de lucht steenhard de 4-2 eindstand onder de lat. RKZVC bleef loeren op mogelijkheden maar die werden niet meer benut.

Het resultaat vandaag was een echte teamprestatie waarbij iedereen ruim voldoende tot goed speelde. Door de overwinning van SDO en de nederlagen van Hoogeveen en DEM wordt het nog spannender in deze competitie.