Dennis Buitink: 'We hebben een mooi visitekaartje af kunnen geven'. Foto: Rick Mellink
Dennis Buitink: 'We hebben een mooi visitekaartje af kunnen geven'. Foto: Rick Mellink

Muzikale middag vol eigen werk bij Get on Stage

LICHTENVOORDE - Sommige bezoekers hadden er een cultureel dagje van gemaakt; eerst een bezoek aan de expositie van Henk Hulshof, daarna met een glas wijn of flesje bier bij Den Diek genieten van de stevige klanken van boerenrockformatie Dat Doe'w en rockband Wednesday Smiles. Een middag met bands die eigen werk speelden.

Dat Doe'w, de band uit Halle en zeer wijde omgeving (er kwam zelfs een bandlid uit Friesland) die de avond ervoor nog een denderend optreden gaf in Vaassen, schakelde voor het Lichtenvoordse publiek even een tandje terug, passend bij de setting en het tijdstip. De reacties uit de zaal waren zeer enthousiast; dat de heren geen echte beginners meer zijn, moge dan ook duidelijk zijn.

Daarna was het de beurt aan de Winterswijkse band Wednesday Smiles. Nog even was het spannend of zij tijdig konden beginnen; bassist Peter Boekholt stond met zijn andere band Let's Play diezelfde middag geprogrammeerd bij de Koppelkerk in Bredevoort. Dit optreden kwam tot stand naar aanleiding van hun eerdere optreden bij Den Diek waarbij de band werd gespot door een medewerker van de Koppelkerk.

Scouten voor het festivalseizoen
Naast het opdoen van podiumervaring zijn de middagen van Get on Stage voor bands ook een uitgelezen kans om zich bij scouts in de kijker te spelen. Zo was er een scout van Broekrock (uit het Sallandse Broekland) aanwezig die vooral op zoek was naar bands met eigen werk. Dennis Buitink, zanger en gitarist van Dat Doe'w: "Deze maanden zijn erg belangrijk voor bands. De grote namen zijn geboekt en festivalorganisatoren zoeken nu naar bands om het programma rond te maken. We hopen dan ook dat we vanmiddag een mooi visitekaartje hebben achtergelaten."

Open podium
Ook meedoen aan Get on Stage? Meer info op de facebookpagina of bij Annekée Cuppers, telefoon 06 38 065 8099.

Foto: Rick Mellink
Foto: Rick Mellink
Dennis Buitink van Dat Doe'w. Foto: Rick Mellink
Foto: Rick Mellink
Foto: Rick Mellink
Wednesday Smiles. Foto: Rick Mellink
Dat Doe'w drummer Matthieu Strijk. Foto: Rick Mellink
Foto: Rick Mellink