The Blacktop Symphony bestaat uit Frank Baks, Marjo Berentzen en Arjan Paijers. Foto: Rick Mellink
The Blacktop Symphony bestaat uit Frank Baks, Marjo Berentzen en Arjan Paijers. Foto: Rick Mellink

Internationaal en regionaal talent op PaasPop

ZIEUWENT - De veertigste editie van PaasPop Zieuwent wordt een bijzondere. De organisatie zet de stijgende lijn van vorig jaar door en komt met het meest gevarieerde programma ooit. Iedere muziekliefhebber komt aan zijn trekken dit jaar tijdens PaasPop aan de Rouwhorsterdijk in Zieuwent.

Zaterdag 20 april
Op zaterdagavond presenteert de organisatie een veelbelovend programma met Suzan & Freek, het welbekende duo. Nu deze week hun eigen hit 'Als het Avond is' de top 10 is binnengestormd kunnen we niet meer om het succes van dit duo heen. Tijd om ze uit te nodigen voor een thuiswedstrijd. Daarna zal één van Europa's beste Queen-tribute bands zorgen voor een ode aan Queen: The Vipers uit Italië. Een unieke kans voor Queen-fans om oude tijden opnieuw te beleven. Kees van Hondt zal de avond in stijl afsluiten. De organisatoren raden aan om hem vooral even te googelen om een indruk te krijgen met welke gekkigheid men te maken krijgt.

Zondag 21 april
Eerste Paasdag staat in het teken van saamhorigheid en gezelligheid voor alle leeftijden. Net als vorig jaar is de start om 18:00 uur met de Kinderdoemiddag. Rond 20.00 gevolgd door het traditioneel ontsteken van het Paasvuur. Daarna zet het feest zich voort op het festivalterrein met medewerking van Hot Stuff en The Juliets (België). Suzan en Freek zijn niet de enige succesvolle regionale talenten op PaasPop Zieuwent. Julien Raasing, beter bekend als Jay Reeve heeft ook een thuiswedstrijd. Jay Reeve sluit PaasPop Zieuwent knallend af: voor het eerst in de geschiedenis een uur lang hardstyle! Kaarten zijn te koop via paaspop-zieuwent.nl/tickets. Tot 1 april betaalt men voor de zaterdag tien euro; daarna vijftien euro. De zondagkaart blijft te koop voor vijf euro.

Ondernemerscafé
Na het succes van de eerste editie van Ondernemerscafé, keert dit onderdeel van PaasPop Zieuwent terug in 2019 op zaterdag 20 april. Alle ondernemers zijn van harte uitgenodigd om kennis te maken en van gedachten te wisselen met collega-ondernemers uit de regio. Info en tickets op paaspop-zieuwent.nl/ondernemerscafe.


The Blacktop Symphony bij De Zaak

LICHTENVOORDE - The Blacktop Symphony is in de regio geen onbekende. Al eerder speelden zij onder andere bij Over de Top en stonden bij Den Diek op het podium tijdens de Dag van de Achterhoekse popmuziek. Zondag 17 februari is The Blacktop Symphony opnieuw te zien in Lichtenvoorde. Met in het voorprogramma Bjorn Wouters en Irma Vos staat de bezoekers van café De Zaak vanaf 17.30 uur een primeur te wachten; de band is uitgebreid met Marjo Berentzen.

Nadat The Blacktop Symphony korte tijd als duo bestond, is begin 2018 besloten om uit te breiden. Marjo Berentzen maakte dusdanig indruk met haar zang en Hammond-spel dat Frank graag het orgelspel aan haar overdroeg om zich te kunnen storten op zijn geliefde instrument: de gitaar. Marjo, Frank en Arjan begonnen direct met het schrijven van eigen muziek. Vanuit lange jams ontstonden liedjes die invloeden verraden van bands als Focus, Deep Purple en Fleetwood Mac maar die door de ongewone bezetting van de band een eigen unieke sound krijgen. Met Hammond-orgel, drums en gitaar creëert The Blacktop Symphony eigen muziek met invloeden uit rock, blues en psychedelische muziek, diep geworteld in de 60's en 70's.

http://theblacktopsymphony.com