Het dubbeltje valt eindelijk de goede kant op voor HV Erix Dames 1

Zaterdagavond 9 februari reisden de dames van Erix en hun coach af naar Gaanderen voor een handbalpot tegen Minerva. Uit voorgaande wedstrijden bleek Minerva een gelijkwaardige tegenstander, maar uit de uitslagen van de afgelopen weken van deze tegenstander leken ze sprongen vooruit te hebben gemaakt en dus waren de dames van Erix gewaarschuwd.

Om 19:00 uur werd de wedstrijd aangefloten en al snel bleek het een harde, maar zeker een spannende pot te worden. De dames wisten wel geregeld een voorsprong te pakken, maar waar zij moeite hadden de grote onhandige bal in het net van de tegenstander te drukken kon Minerva wel zowel de verdediging als de keeper passeren: stand weer gelijk. Ruststand was dan ook een goede afspiegeling van de eerste helft met een gelijke stand van 7-7.

De tweede helft ging het er wat harder aan toe, maar daar waar Minerva zich begon te frustreren aan het fysieke en tevens snelle spel van Erix, wisten de Erix-dames zich koel te houden. Dat werd dan ook beloond door goed scheidsrechterswerk, waardoor Minerva regelmatig in ondertal kwam te staan. Maar ook Erix bleef niet ongestraft om haar fysieke spel, waardoor het gat dat ze wisten te slaan snel gedicht werd door Minerva. Maar Erix hield stand en met nog 2 minuten te spelen en een doelpunt voor, knokten de dames zich naar een overwinning en dat lukte: eindstand 16-17.

Een geweldige en zeker verdiende overwinning voor de dames, hier hebben ze hard en als team voor gewerkt. Aanstaande zondag spelen de dames een uitwedstrijd tegen Hastu.