Sfeervol vergaderen in lokaal 1. Foto: PR
Sfeervol vergaderen in lokaal 1. Foto: PR

Kom 'Buut'n 't Deuske' vergaderen bij Den Diek

LICHTENVOORDE - Sportclubs, speeltuinverenigingen, muziekkorpsen, toneelgezelschappen, corsogroepen. Oost Gelre kent een breed scala aan non-profitorganisaties. Voor wie (bestuurs) lid is van zo'n organisatie heeft Den Diek een leuke aanbieding. Geheel gratis kunnen verenigingen, clubs of andere vrijwilligersorganisaties een keer komen vergaderen bij het sociaal cultureel centrum in Lichtenvoorde. Waarom zou je dat doen? Nou, zo'n out-of-the-box vergadering zorgt voor nieuwe inspiratie en je komt nog eens op andere ideeën. Ook iets voor jouw vereniging? Meld je dan aan voor een 'Buut'n 't Deuske'-vergadering bij Den Diek.

Met de 'Buut'n 't Deuske'- vergadering wil Den Diek organisaties laagdrempelig kennis laten maken met de mogelijkheden bij het sociaal cultureel centrum. Dit aanbod geldt voor alle non-profit organisaties binnen de gemeente Oost Gelre en voor een vergaderdatum in 2019. Aanmelden kan tot 1 april 2019 door een e-mail te sturen aan info@den-diek.nl met daarin de gewenste datum, begin- en eindtijd èn het aantal verwachte personen. Per organisatie kan er één keer gratis vergaderd worden, onder voorbehoud van de beschikbare ruimte. Er zijn geen verdere kosten aan verbonden, de ruimte wordt door Den Diek gesponsord. Eerst meer weten? Op www.den-diek.nl staat een schat aan informatie. Of loop eens binnen om rond te kijken. Den Diek is iedere dag geopend van 07.00 tot 23.00 uur.


Open Team Competitie boogschieten

LICHTENVOORDE - St. Switbertus organiseert elk jaar de Open Team Competitie Handboogschieten voor bedrijven, verenigingen, vriendengroepen, enzovoorts. Een team bestaat uit 4 personen en de minimum leeftijd voor deelname is 15 jaar. Per team mag 1 deelnemer lid zijn van een handboogsportvereniging.

Tijdens de competitie komt elk team twee avonden schieten, waarbij iedere schutter met drie proefpijlen aan het schieten kan wennen. Daarna worden elke avond vijf beurten van drie pijlen verschoten. Dit zijn dus 15 pijlen per persoon per avond die meetellen voor het resultaat. Per team maakt dat 120 pijlen per team over twee avonden. De beste 12 teams plaatsen zich voor de 'knock-out' ronde. Hierin valt telkens de helft van het aantal teams af tot de winnaar van de wisselbokaal over blijft. Naast de wisselbokaal zijn er diverse team- en persoonlijke prijzen te winnen.

De competitie vindt plaats in 'De Swite' (Hendrik Leemreizestraat 2). Daar is op dinsdag 12 maart een oefenavond voor beginnende schutters. De wedstrijdavonden zijn op de dinsdagen 19 en 26 maart, 2 en 9 april. Op vrijdag 19 maart is de finale met prijsuitreiking. Kosten: 20 euro per team. Aanmelden via inschrijfformulier op: www.st-switbertus.nl/handboogsport-otc-open-team-competitie