Foto:PR
Foto:PR

Vrienden van Antoniushove schenken mooie cadeaus

LICHTENVOORDE - Dankzij de donateurs van de Vrienden van Antoniushove kreeg zorgorganisatie Careaz het afgelopen jaar vele mooie schenkingen die het leven van ouderen veraangenamen. De laatste aanwinst is een CRDL: een instrument dat aanraking vertaalt in geluid waardoor een nieuwe manier van communiceren mogelijk wordt met mensen met dementie.

Aansluiten bij interesse of behoefte
In de afgelopen jaren mocht Careaz al vele mooie schenkingen ontvangen. Monique Oesterholt, assistent-regiomanager van Careaz regio Oost Gelre:"Wat er voor mij uitspringt, is de Qwiek up" , zegt Monique. "Het is een projector die beelden laat zien en muziek kan laten horen en wordt ingezet voor een groep of individu. "Wanneer we van een bewoner met dementie weten dat zij erg van bloemen houdt, projecteren we op de muur bijvoorbeeld beelden van bloemenvelden met dahlia's. Zo wordt ze geprikkeld en gaat soms ineens vertellen over een mooie herinnering aan het bloemencorso. We zetten de Qwiek.up ook in als afleiding wanneer mensen een zorgmoment als onrust ervaren. De beelden, die op het plafond kunnen worden geprojecteerd en de rustige muziek verleggen dan de aandacht waardoor iemand ontspannen blijft."

Naast twee Qwiek ups schonken de Vrienden van Antoniushove in 2018 ook een braintrainer, een interactieve hond en poes, zonneschermen en aankleding voor de tuinmeubels van Hof van Flierbeek, tuinsets voor Patronaatshof, plafondpanelen met wolken voor meer licht op de gang, een rolstoel met duw-ondersteuning, een koppelbed waardoor het weer mogelijk is om als partners samen te slapen en deze week dus een CRDL.

Ook vriend worden?
Neem contact op met frans.ticheloven@gmail.com of via telefoonnummer 0544 - 37 75 55.