HV Erix dames 2 wint thuis van ongeslagen koploper!

Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen Reflex dames 1 op het programma voor het dames 2-team van Erix. Het beloofde een spannende en gewaagde wedstrijd te worden, aangezien de dames van Reflex nog géén wedstrijd hebben verloren in dit competitieseizoen en bovenaan staan. Erix dames 2 staat op de 3e plek in de poule. In oktober jl. was Reflex nog een maatje te groot waarbij de uitwedstrijd ruimschoots werd verloren (22-10). Het moet wel gezegd dat het team van Erix toen verre van compleet was. Dat was nu niet het geval, dus de Erix-dames waren er dan ook op gebrand om de punten in Lichtenvoorde te houden!

In de voorbespreking werd afgesproken om volle bak en op tempo te gaan spelen, omdat er vier wisselspeelsters op de bank zaten. Om 13.10u werd de wedstrijd aangefloten. Reflex begon de wedstrijd met bal uit, maar zowel het eerste als het tweede doelpunt was voor Erix. Erix begon met een mooie voorsprong en hield de voorsprong van twee doelpunten de gehele eerste helft vast, ondanks dat niet alle kansen vol werden benut. Ruststand 9-7. Er werd in de wedstrijd regelmatig met 2 cirkelspeelsters gespeeld, want aan de cirkel lag veel ruimte. Naast dat meerdere schoten van Reflex werden gekeerd door de verdediging, stond keepster Esther ook deze wedstrijd weer als een dijk te keepen! Na een tweede helft, waarbij de voorsprong werd behouden, stond na een uur spelen een eindstand van 15-12 op het scorebord in het voordeel van de dames van Erix! Missie geslaagd!

Erix behoudt tot heden de derde plek in de ranglijst. Zondag 10 maart a.s. staat de eerstvolgende wedstrijd op het programma, de dames van Erix gaan dan op bezoek in Varsseveld voor de uitwedstrijd tegen het 2e damesteam van Reflex.

Lijkt het jou ook wat om bij ons te komen handballen? Aarzel dan niet en kom eens vrijblijvend een dinsdagavond met ons meetrainen! Meer info vind je op www.hverix.nl.