Unieke oecumenische dienst in Johanneskerk

LICHTENVOORDE - Zondag 24 februari is er een Anders Kerk Zijn-dienst in de Johanneskerk te Lichtenvoorde. Rudolf Scheltinga, pastoor van de Oud-Katholieke parochie in Egmond aan Zee, zal deze dienst leiden. De dienst begint om 10.00 uur en staat open voor iedereen.

Tijdens een inspiratiedag voor kerkenraden in Hilversum ontmoetten Bert Baarsma en Willie Geesink pastoor Scheltinga, een mooi gesprek was het gevolg. De pastoor bleek Achterhoekse roots te hebben, zo trouwden zijn ouders namelijk in Zieuwent. De protestantse Johanneskerk heeft pastoor Rudolf Scheltinga vervolgens uitgenodigd om eens een dienst te leiden in Lichtenvoorde, een oproep waaraan de pastoor graag gehoor geeft. Een kerkdienst in de traditie van de Oud-Katholieke kerk in een protestantse kerkdienst: een unieke oecumenische kerkdienst! Ook ds. Hans Hinkamp zal aan de dienst meewerken. Zondag 24 februari om 10.00 uur is het zover, met muzikale ondersteuning van Jubilate Deo, een Gregoriaans herenkoor uit Groenlo. Iedereen is van harte welkom bij deze AKZ-dienst.


Programma ZSOM

Deze uitzending is op 22 februari in de Antoniushove.

ZSOM Regiojournaal
De 60ste revue van Allo JannaƓ: derde deel van 'Wie stokkert de boele op!' om alvast in de stemming te komen voor de nieuwste voorstelling van dit theatergezelschap.
Balletuitvoering 'De Etalage': derde en laatste deel van deze uitvoering door de leerlingen van muziekschool Boogiewoogie.

www.zsom.nl


Gelders Nieuwsfoto in de Koppelkerk

BREDEVOORT - Wie wordt de winnaar van Gelders Nieuwsfoto 2018? Dit jaar organiseert de Koppelkerk samen met de Provincie Gelderland, het CODA in Apeldoorn en de dagbladen De Stentor en De Gelderlander deze wedstrijd. De dertig genomineerde foto's zijn van 15 februari tot en met 14 april te zien in de bovenzaal van de Koppelkerk.

Dertig door een vakjury genomineerde foto's worden op drie plekken in de provincie Gelderland tentoongesteld: bij de Koppelkerk in Bredevoort, in het Provinciehuis in Arnhem en bij de redactie van De Gelderlander in Nijmegen. In dezelfde periode zullen de foto's op websites van de dagbladen De Gelderlander en De Stentor en in de krant te zien zijn.

Het publiek kan op deze locaties zijn stem uitbrengen. Op 4 april wordt de winnaar van Gelders Nieuwsfoto 2018 bekend gemaakt in het Provinciehuis. De expositie is van vrijdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur gratis te bekijken in de Koppelkerk in Bredevoort.