Litac blijft ongeslagen

LICHTENVOORDE - Zaterdag 24 januari stonden ze in de Zandschoppe tegenover elkaar: twee tafeltennisteams die beide nog ongeslagen waren. Alleen was de opening van de competitie in het voordeel van JCV : door een hoge score in de eerste wedstrijd (8-2) was de voorsprong op Litac drie punten. Daarin bracht Litac echter verandering: Litac neemt de derde plaats in met slechts twee punten achterstand op koploper Red Stars en nog maar één punt op JCV.

Niemand zou het voor mogelijk hebben gehouden dat er na een kleine twee uur een tussenscore stond van 4-0. Het meest in het oog springend daarbij was ongetwijfeld de overwinning van Aaron Albeck op de sterkste speler van JCV die nog alles gewonnen had. Net zo verrassend was wellicht dat Aaron daarna de beide andere tegenstanders moest feliciteren. Na die 4-0 ging het wat stroever lopen. Maar met twee overwinningen van zowel Sander Spijkers als nieuwkomer Pim Kuipers bleef Litac aan de goede kant van de score. Na drie wedstrijden belooft de competitie bijzonder spannend te worden. De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 9 maart thuis tegen VTV 2 uit Nieuwegein.
Tijdens de Gelderse kampioenschappen gemengd dubbel in Hoog Keppel deden ook enkele Litac-dubbels van zich spreken. De duo's Agnes Marneth / Harry Breuker en Marijke en Tonnie Hartman presteerden zo goed in de 55+-categorie dat ze 's middags mochten uitkomen in de hoogste klasse, de A-klasse. Het werd een nek-aan-nek race tussen het duo Agnes/Harry en een Deventer team. Beide teams leden één nederlaag en telling van de punten leidde er toe dat de Deventenaren de kampioensvlag mochten hijsen. Een tweede plaats dus voor Litac. In hun schaduw volgden Marijke en Tonnie met een zeer verdienstelijke derde plaats.
Toch zou Litac niet zonder kampioen naar huis terug keren. Het dubbel Lidy Wallerbos / Berry Elferink was onverslaanbaar in de C-klasse en ging in deze categorie met de hoogste eer strijken.