ZPC Livo blijft aan kop

LICHTENVOORDE - Afgelopen zaterdag mochten de heren van ZPC Livo aantreden tegen Enc Arnhem. Dat het geen gemakkelijke opgave zou worden was van te voren bekend. Toch won Livo met 13-9.

De ploeg uit Arnhem vloog de eerste periode uit de startblokken waardoor de heren van ZPC Livo tegen een achterstand van 3-5 aankeken. Ook in de tweede periode scoorden de gasten snel waardoor de achterstand nog groter werd. Ondanks deze achterstand bleef het spel gedisciplineerd en ontstonden er kansen. Nadat Jeroen Scheuter het doel had gevonden wisten ook Daan Ratering, Mathieu Lensink en Koen Sterenborg het net te vinden. De achterstand was halverwege de wedstrijd omgezet in een 8-6 voorsprong. In de derde periode zetten de heren van ZPC Livo het goede spel voort en bouwden de voorsprong uit naar 13-9. In de vierde periode kwam de overwinning niet meer in gevaar. Ondanks de vele uitsluitingen aan Livo-zijde bleef de voorsprong op het scorebord staan. Daan Ratering was met zes doelpunten de topscorer van de wedstrijd. Door de overwinning is het gat met de nummer twee Ws Twente nog steeds twee punten. De volgende wedstrijd voor de heren van ZPC Livo zal worden gespeeld op 10 maart in zwembad het Roozengaarde te Doetinchem.

ZPC Livo Dames 1 nipt onderuit
De dames van ZPC Livo speelden afgelopen zaterdag een goede wedstrijd tegen de nummer 2 uit de competitie Psv uit Eindhoven. De wedstrijd ging gelijk op. Zowel voor de gasten als voor de dames van ZPC Livo was het lastig om het net te vinden. Dit zorgde voor spanning gedurende de hele wedstrijd. Er werden felle duels uitgevochten die ontzettend veel energie kostten. Helaas kwamen de dames net te kort om een stunt uit te halen en eindigde de wedstrijd in een 7-8 verlies. Ondanks dit verlies kan er terug gekeken worden op een mooie wedstrijd waarin er gestreden is tot het einde. Over twee weken staat de verre uitwedstrijd op het programma tegen ZV de Ham uit Krommenie, Noord-Holland.