De twee voorgangers in de bijzondere kerkdienst. Foto: Janette van Egten
De twee voorgangers in de bijzondere kerkdienst. Foto: Janette van Egten Foto:

Bijzondere dienst in Johanneskerk

LICHTENVOORDE - Zondag 24 februari, de feestdag van de Heilige Matthias, vond er een bijzondere kerkdienst plaats in de Johanneskerk te Lichtenvoorde. Tijdens deze 'Anders-Kerk-Zijn'-dienst was er niet één, maar waren er twee voorgangers.

Deze bijzondere oecumenische dienst werd geleid door dominee Hans Hinkamp en pastoor Rudolf Scheltinga van de Oud-Katholieke kerk in Egmond aan Zee. Muzikale omlijsting kwam van Gregoriaans herenkoor Jubilate Deo.

De pastoor was absoluut niet op onbekend terrein, want moeder kwam uit Zieuwent en vader uit Eibergen. Deze dienst kwam voort uit een ontmoeting tijdens een kerkproeverij elders in het land. Beide voorgangers hadden een duidelijke boodschap: 'Zoek elkaar op, deel persoonlijke ervaringen en blijf zo verbonden'.

Na de kerkdienst die deels in het teken stond van de Heilige Matthias, werd er dan ook nog gezellig nagepraat onder het genot van een kopje koffie. Gratis voor iedereen, 'of je nu wel of niet in het klantenbestand staat', zoals één van de parochianen het omschreef.