Handboogschutters schieten tegen kanker

LICHTENVOORDE - Afgelopen zaterdag zijn een zevental handboogschutters van St. Switbertus afgereisd naar Beek en Donk om daar een wedstrijd te verschieten die in het teken stond van de ziekte kanker. Het doel van deze wedstrijd was om zoveel mogelijk geld in te zamelen om onderzoek te blijven doen naar deze ziekte.

Helaas kent iedereen wel een naaste die hieraan lijdt en/of is overleden. Dit was voor St. Switbertus dan ook de reden om aan deze wedstrijd mee te doen. Na een warm welkom werd er een baanindeling gemaakt waarbij de schutter op basis van zijn gemiddelde werd gekoppeld. Op 18 meter werd er telkens door alle schutters één pijl geschoten waarbij de vijfde pijl een mysterieschot was. Hierbij werd achteraf met een dobbelsteen bepaald welke kleur van het blazoen wél werd meegeteld en de andere niet.
Door deze opzet werd het een 'fun-verschieting' waarbij iedereen kans maakte om in de prijzen te vallen. Tussendoor werd er nog een verloting gehouden waarbij mooie (handboog-) prijzen vielen te winnen. Met een tweede- en een derde prijs, en enkele mooie prijzen uit de verloting werd de middag afgesloten met een warm buffet. Op het moment dat St. Switbertus vertrok, stonden de volgende nieuwe schutters alweer klaar voor de avondronde, met op dat moment het mooie bedrag van 4.800,- euro op de teller!