Yo Mama in actie. Foto: PR
Yo Mama in actie. Foto: PR

Get on Stage pakt uit met
Yo Mama en Desire

LICHTENVOORDE - Zondag 10 maart is er bij Get on Stage muziek voor jong en oud ván jong en oud. De ervaren jonge honden van de voormalige Marianumband Yo Mama staan op het podium afgewisseld met de kersverse band Desire waarvan de muzikanten Bob Dylan nog kennen uit hun jonge jaren. Een bijzondere combinatie die zeker een interessante middag op zal leveren.

De band Yo Mama, bekend van hun optredens onder andere bij Rockcafé Taste, café Van Ooijen, de Kletskop en het Oranjepodium, komt zondag een aantal nieuwe nummers laten horen op het poppodium van Den Diek. De luisteraar wacht een uurtje met verrassende pop/rocksongs.

Desire is een zeskoppige band uit Winterswijk die pas sinds december in de huidige bezetting bij elkaar is. Zij spelen de melancholische folkmuziek van Bob Dylan, compleet met viool en mondharmonica. Muziek uit de jaren 70 met een boodschap.

Get on Stage begint om 15.30 uur (zaal open vanaf 15.00 uur). De toegang is gratis maar een vrije gift voor de bands is altijd welkom. Dijkstraat 30, parkeren en ingang aan de achterzijde (Hamalandhal).

Zie ook de facebookpagina en de keitjes.


Wandelen van Groenlo naar Winterswijk met de watertoer

REGIO - Op zondag 10 maart vindt er in de regio Oost Gelre - Winterswijk een estafettewandeling plaats onder de naam 'watertoer'. De watertoer is een initiatief van Water Natuurlijk om aandacht te vragen voor de waterschapsverkiezingen op 20 maart.

Om 10.00 uur start de toer in Groenlo met een wandeling langs de Grolse Gracht. Het startpunt is Brouwersnös, Eibergseweg 1 in Groenlo. Die middag gaat de watertoer verder met een wandeling door het Vragenderveen. Tijdens de wandeling van een uur wordt uitleg gegeven over de bijzondere natuur in dit gebied en de relatie tussen het waterbeheer en veenvorming. Deze wandeling start om 13.30 uur bij de observatiepost Vragenderveen, Dwarsdijk Vragender. Ter afsluiting kunt u een bezoek brengen aan landgoed Sieverdink bij Kotten. In dit gebied wordt onder regie van het waterschap nieuwe natuur ontwikkeld. Deze excursie start om 16.00 uur aan de Buitinkweg 4 in Winterswijk Kotten.

Deelname aan (een gedeelte van) de duurzame watertoer is voor iedereen mogelijk. Meer informatie en opgave via www.watertoer.nl.


Lokaal en regionaal talent op Open Podium Zieuwent

ZIEUWENT – Voor het eerst sinds lange tijd wordt er in Zieuwent weer een Open Podium georganiseerd. Talenten in en rondom Zieuwent wagen zich zaterdag avond 13 april op het podium. Van akoestisch tot dans en van toneel tot playback.

Om 19:00 uur start de avond met de jongste deelnemers. Na de pauze is het de beurt aan de volwassenen. Talent is niet leeftijdsgebonden; de jongste deelnemers zijn net vier jaar oud en de oudste deelnemer is 'pas' 82.

Het Open Podium vindt plaats bij het Parochiehuis aan de Dorpsstraat. De zaal is geopend vanaf 18:30 uur. Opgeven voor het Open Podium 2019 is niet meer mogelijk, komen genieten van een gevarieerd avondvullend programma nog wel. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.


Hobby- en kaartenbeurs in Beltrum

BELTRUM - Op zondag 10 maart wordt er een hobby- en kaartenbeurs gehouden in zaal Spilman aan de Mr. Nelissenstraat 21 in Beltrum.

Hobbyisten laten de bezoekers op deze dag graag kennismaken met hun hobby. Veel standhouders verzorgen ook demo's en workshops, dus er veel gelegenheid om ideetjes op te doen voor een leuke hobby. Zo worden er kaarten gemaakt in allerlei technieken, Geralien geeft een workshop stempelen (studio Light) en er zijn veel hobbymaterialen verkrijgbaar.
Iedereen is welkom op de beurs, die duurt van 10.00 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

Kaarten maken wordt getoond, met verschillende materialen en diverse technieken. Foto: PR