Foto: PR
Foto: PR Foto:

Imkervereniging zoekt 'bezige bijen'

LICHTENVOORDE - Wie eens wil kennismaken met het werk van de imkervereniging of gewoon eens een dagje de handen uit de mouwen wil steken voor een goed doel is zaterdag op 16 maart van harte welkom in het Wentholtpark. Van 09.00 tot 12.00 uur organiseert de afdeling Oost Gelre een ochtend voor jong en oud in het kader van NL Doet. Kom een ochtendje meehelpen om de tuin klaar te maken voor het voorjaar. Zo maakt kennis met de imkervereniging en helpt u hen een klus te klaren.

Deze ochtend gaat de imkervereniging aan de slag met de werkzaamheden in de omliggende prairietuin, waaronder het planten van groen en het schoonmaken rond en om de bijenstal. De benodigde materialen zijn aanwezig, u hoeft niks mee te nemen. Ook voor kinderen die graag iets willen doen voor de natuur is er de mogelijkheid om onder begeleiding een mooi insectenhotel te maken. Hieraan zijn geen kosten verbonden en de kastjes mogen na afloop mee naar huis. Ook is er een leuk filmpje te zien over bijen.

Opgeven voor deze ochtend is niet nodig, u kunt gewoon langskomen en voor koffie, thee en frisdrank wordt gezorgd.


Vijfjarige jongen zoekt fietsmaatje

OOST GELRE - VIT-hulp bij mantelzorg zet vrijwilligers in bij kwetsbare mensen, jong en oud om hun mantelzorgers even te ontlasten

Op dit moment is VIT op zoek naar een vrijwilliger voor een jongetje van 5 jaar in Lichtenvoorde dat graag naar buiten gaat om te fietsen of naar de speeltuin te gaan. Maar ook knutselen of andere activiteiten binnenshuis doet hij graag. Het jongetje heeft een lichte ontwikkelingsachterstand. Wie wil een keer per week, of per twee weken met hem op pad op de woensdag- of donderdagmiddag rond 15.30 tot 17.30 uur? Vanwege een fysieke beperking van zijn moeder en onregelmatige werktijden van zijn vader, hebben zijn ouders hier zelf niet altijd mogelijkheden voor.

Daarnaast zoekt VIT regelmatig vrijwilligers uit Oost Gelre voor volgende situaties. Een meneer op leeftijd die nog graag naar buiten gaat. Hij is buitenshuis echter afhankelijk van begeleiding in verband met gebruik van rollator of rolstoel. Wie houdt van wandelen en wil er met hem op uit? Of een mevrouw met beginnende dementie waarvoor wat gezelschap heel welkom is, bijvoorbeeld om samen koffie te drinken of een wandeling te maken. Hierdoor krijgt haar partner even gelegenheid voor andere activiteiten.

Geïnteresseerd? Bel met 82 00 00 op werkdagen van 9.00 tot 15.00 uur. Of kom naar het inloopspreekuur dinsdags van 09.00 toto 11.00 uur op het gemeentehuis.