Longa'30 overtuigend langs TVC'28

LICHTENVOORDE - Longa '30 heeft een overtuigende en eenvoudige zege geboekt op laagvlieger TVC'28 uit Tubbergen. In stormachtige omstandigheden werd het 3-0. Daarmee blijft Longa '30 in het kielzog van koploper Sc Bemmel.

Vanaf het eerste fluitsignaal zocht Longa '30 de aanval en dat resulteerde direct in een voorsprong, al kreeg het hierbij wel de hulp van de uitploeg. Op kolderieke wijze schoot de Tubbergse keeper zijn eigen verdediger voor het hoofd waarna bij de ontstane corner de keeper volledig onder de bal door ging. Voor Dirk Doppen was het een koud kunstje deze foutenreeks af te straffen en de 1-0 aan te tekenen.

TVC '28 herpakte zich in de verdere openingsfase en was met twee afstandsschoten zelfs gevaarlijk voor het Lichtenvoordse doel. In het vervolg ontstond, mede door de weersomstandigheden, een zeer rommelige eerste helft waarin Longa '30 diverse mogelijkheden kreeg maar vergat de trekker over te halen. Aan de andere zijde bleef een verkeerde terugspeelbal van Luuk Hulshof onbestraft. Vlak voor rust verdubbelde Longa '30 alsnog haar voorsprong. Na een handsbal van de Tubbergse keeper schoot Boet Kemperman de toegekende vrije trap eenvoudig in de korte hoek. Dubieus daarbij was dat de bal, wegrollend door de harde wind, niet stil lag en de Tubbergse muur hierdoor uit positie was.

In de openingsfase van de tweede helft mistte TVC '28 twee goede kansen op de aansluitingstreffer waarna ze direct de deksel op de neus kregen. De wind zat de ploeg van Tubbergse trainer Marcel Waaijer wederom niet mee want een corner van Boet Kemperman waaide direct het doel in waarna de wedstrijd gespeeld was. In het laatste half uur kreeg Longa '30, vooral in de persoon van Thom Berendsen, legio mogelijkheden om verder uit te lopen maar het bleef bij 3-0.

Longa '30 maakt dus opnieuw geen misstap in de titelstrijd. Het blijft op 3 punten achterstand van koploper sc Bemmel dat één wedstrijd meer speelde dan Longa '30. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen Rohda Raalte op het programma.

Zure nederlaag voor KSV

VRAGENDER - Vandaag moest KSV aantreden tegen Sportclub Overdinkel die een punt meer hadden dan KSV en het was dan ook een belangrijke wedstrijd om aansluiting te houden met de subtop. Zonder de geblesseerden Twan Jurjus, Tom Ribbers, Teun Lageschaar en de afwezige Erwin van de Wolfshaar, maar wel met Leon Lageschaar en Jouke Elshof in de gelederen moest KSV op een uiterst drassig en zwaar veld trachten een goed resultaat te behalen tegen deze lastige opponent.

Destijds in de thuiswedstrijd had KSV niets in te brengen tegen deze geduchte tegenstander. De weersomstandigheden waren echter zo slecht door de vele regenval en strakke wind, dat er nauwelijks sprake was van goed voetbal. In de eerste helft was het een redelijk gelijk opgaande strijd waarbij het meeste balbezit voor Overdinkel was zonder echt gevaarlijk te worden in het strafschopgebied van KSV. In de 25ste minuut liep Rick Tanck een ogenschijnlijk zware blessure op zonder dat er een tegenstander in de buurt was. Kreunend van de pijn verliet hij het veld en werd vervangen door Thijs Kolkman. KSV loerde vooral op de counter en op de snelheid van Stan Gunnewick voorin en dit leverde een paar kleine kansjes op. Met een 0-0 ruststand ging men de kleedkamers in.

Maar helaas ook na de rust viel de regen met bakken uit de lucht en de wind werd alsmaar heftiger waardoor het spel er niet beter op werd. In de 54ste minuut werd er niet goed gedekt en kon een speler van Overdinkel ongehinderd voorzetten en de spits wist daar wel raad mee 1-0. KSV moest even bijkomen van deze tegenslag en Overdinkel voerde de druk op richting doel KSV. Nog geen vijf minuten later kreeg Overdinkel een penalty nadat een speler van hun werd aangetikt in het strafschopgebied. Deze werd onberispelijk ingeschoten 2-0. Hierna nam KSV het heft in handen maar de slechte weersomstandigheden en de vooral alsmaar aanwakkerende wind speelden KSV parten waardoor goed positiespel bijna onmogelijk werd. In het laatste kwartier werd de druk nog meer opgevoerd om de aansluitingstreffer te bewerkstelligen en Stefan Tanck kwam in het veld voor de moe gestreden Frank Dijk. In een alles of niets poging was het dan toch Stan Gunnewick die de aansluitingstreffer maakte na een scrimmage voor het doel van Overdinkel 2-1. Om er ook nog een gelijkspel uit te slepen kwam ook nog Lars Gierkink in het veld voor Tim Minkhorst. Maar helaas de krachten waren op na deze loodzware wedstrijd en in de resterende minuten lukte het KSV niet meer om nog een gevaarlijke aanval op te zetten.

Erix verliest van kwalitatief beter Buurse

LIEVELDE - Erix heeft vanmiddag een ruime nederlaag geleden tegen een kwalitatief beter Buurse, 3-0. Door de harde wind en regen was van echt goed voetbal nauwelijks sprake.

Buurse begon beter aan de wedstrijd dan Erix. Dit resulteerde al in de 5de minuut tot een kans voor Buurse. Tim bracht redding op een diagonaal schot vanaf rechts. Erix was in de beginfase van de wedstrijd vooral zoekende wie nou wie moest oppakken en dit resulteerde in veel ruimte aan de zijkanten voor Buurse. De middenvelders van Erix moesten steeds de grote ruimtes dichtlopen. Buurse combineerde gemakkelijker en dit resulteerde in de 11de minuut al bijna tot de 1-0. Een hard, laag schot vanaf de 16-meter verdween rakelings langs het doel van Erix-doelman Tim Klein Tank. In de 16de minuut (schot net naast) en de 17de minuut (Tim Klein Tank redt op een inzet van dichtbij) kreeg Buurse wederom goede kansen om te scoren. Erix had in de eerste helft moeite om elkaar te vinden en ondervond daarbij ook veel hinder van de harde tegenwind. In de 20ste minuut kwam Buurse verdiend op voorsprong. Balverlies op het Erix-middenveld was de aanleiding hiertoe. De bal werd beheerst vanaf de 16-meter hard en laag binnengeschoten in de lange hoek. Erix-doelman Tim Klein kon er net niet meer bij. 1-0. Hierna kwam Erix wat beter in de wedstrijd en kreeg in de 27ste minuut een grote kans op de gelijkmaker. Rowan Weenink zette de bal vanaf rechts hard en laag voor maar Rick ten Have kon de bal helaas niet binnenwerken. Rick zijn inzet ging naast. In de 32ste minuut kreeg Erix wederom een goede mogelijkheid. Twan Spekschoor stuurde Rowan Weenink de diepte in maar Rowan zijn inzet werd gekeerd door de Buurse-doelman. Verder gebeurde er weinig meer voor rust. Ruststand 1-0.

Vlak na rust, in de 47ste minuut, leek Erix op ludieke wijze gelijk te maken. Een scheidsrechtersbal waarbij Rowan Weenink aangaf deze terug te willen schieten naar de Buurse-doelman, kreeg door de harde wind dermate veel vaart waardoor de Buurse-doelman geen redding meer kon brengen en deze in het Buurse-doel verdween. Volgens de regels is het een doelpunt maar de scheidsrechter keurde de goal af. Na wat ophef over een weer ging de wedstrijd verder. Helaas kon Erix hierna ging vuist maken en in de 55ste minuut viel de 2-0. Een voorzet vanaf rechts werd door de spits van Buurse over Erix-doelman Tim Klein Tank gewerkt en waarbij de Erix-defensie niet adequaat ingreep. In de 57ste minuut, kreeg Erix nog een kansje op de aansluitingstreffer, maar hierbij werd de bal in vrije positie recht op de Buurse-doelman geschoten. In de 61ste minuut viel dan de definitieve beslissing. Een steekpass van achteruit werd goed opgepikt door de spits van Buurse die vervolgens de bal beheerst achter Erix-doelman Tim Klein Tank schoot. 3-0. Hierna was het geloof in een resultaat bij Erix definitief verdwenen en werden de omstandigheden steeds zwaarder door de harde wind en regen. Buurse voetbalde de wedstrijd verder rustig uit. Rick ten Have kreeg in de laatste minuut nog een goede kans op de eretreffer, echter ging Rick zijn inzet net voorlangs. Door dit resultaat blijft Erix onderin de 4de klasse B staan. Maar het onderlinge verschil qua punten is bij de staartploegen vanaf plek 7 uitermate klein maar een snelle 3-punter zou voor Erix uiterst welkom zijn.