HV Erix Dames 1 houdt punten in huis na spannende strijd tegen OBW

Nadat de competitie twee weken stil gelegen had, mochten de dames van HV Erix afgelopen zaterdagavond weer een wedstrijdje handballen. De voorgaande wedstrijd tegen OBW was verloren gegaan; wel stonden de dames van OBW onder HV Erix op de ranglijst.

Met veel voor HV Erix nieuwe gezichten aan OBW-zijde, werd om 20.30u de wedstrijd aangefloten. Topper van de week Imre Speksnijder gaf het goede voorbeeld door de eerste goal van de wedstrijd te maken. Vanaf het begin ging de wedstrijd direct gelijk op. Er werden veel doelpunten gemaakt door de dames van HV Erix, maar ook de dames van OBW konden het net makkelijk vinden in de eerst helft. Met een prachtige wissel over meerdere posities beslisten de dames van HV Erix de ruststand in hun voordeel, 15-13.

Na de rust scoorden de dames van HV Erix direct waardoor ze het gat met de tegenstander tot drie doelpunten wisten te vergroten. Deze voorsprong kon niet worden vastgehouden door de Erix-dames, OBW kon weer dichterbij komen. Maar al snel wist HV Erix weer uit te lopen naar een voorsprong van 21-18. Helaas waren de dames nog niet constant genoeg en kreeg OBW opnieuw kansen terug in de wedstrijd te komen. Aan Erix-zijde werden kansen gemist en werd soms slordig balverlies geleden. Maar mede door het goede keepers- en verdedigingswerk kon Erix wel een (kleine) voorsprong behouden. Toch kreeg OBW de ruimte om in de laatste tien seconden de gelijkmaker te maken en een punt mee huis te nemen, maar daar dacht Marije Rondeel anders over. Vanaf de middenlijn, met nog vijf seconden te spelen, gooide ze de bal in de rechterkruising raak, eindstand 23-22 in het voordeel van HV Erix.

De dames van Erix hebben echt als team samen gespeeld en geknokt en uiteindelijk de terechte overwinning eruit gesleept.
A.s. weekend spelen de dames een uitwedstrijd in Duiven en op zaterdag 23 maart is om 20.30u dan alweer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.