Afbeelding
Foto:

Schanskloppers presenteren jubileumboek

LIEVELDE - Het is maar goed dat ze bij Erve Kots zo'n grote zaal hebben. De receptie van de jubilerende Lieveldese drumband brengt een hoop volk op de been dat deze middag graag mee proost op 50 jaar De Schanskloppers. "Een vereniging die niet alleen zorgt voor muziek in het dorp maar ook voor een sterke binding tussen de leden onderling en met de inwoners van Lievelde en zo erg belangrijk is voor de leefbaarheid.", aldus wethouder Hoenderboom die namens de gemeente de felicitaties over komt brengen. Gedurende het drukke programma met diverse sprekers en een optreden van harmonie St. Willibrord en het vlaggenschip van De Schanskloppers, de majorettes, is er ook tijd ingeruimd voor een tastbare herinnering aan 50 jaar De Schanskloppers in de vorm van een jubileumboek.

Door Annekée Cuppers

Een afvaardiging van het jubileumcomité bestaande uit Henrieke Bleumink, Anke te Brake en Tom Weenink vertellen uitgebreid over de totstandkoming van het boek. Er bleek enorm veel bewaard gebleven van de afgelopen vijf decennia en het was een flinke klus om alles uit te zoeken. De leden van de commissie voelden zich soms net een lopend archief. Met behulp van een journalist lukt het toch om het verhaal van De Schanskloppers in boekvorm te gieten. Als basis dienen de zeven schakels waarop de vereniging rust, te weten: de majorettes, de tamboers, de melodiegroep, de de heren vendeliers, de dames vendeliers, het bestuur en de steunende leden. Van verschillende personen uit deze groepen werden persoonlijke verhalen opgetekend die een goed beeld schetsen van de vereniging door de jaren heen met de mooie momenten maar ook met ruimte voor de tegenslagen en de bloopers. Wethouder Hoenderboom, Lievelds Belang-voorzitter Joris Pape en voorzitter van De Schanskloppers Eric te Brake krijgen als eerste een exemplaar van het boek overhandigd.

Na alle officiële sprekers en optredens neemt voorzitter Eric te Brake nog even het woord voor alle bedankjes en een korte blik op de toekomst waarbij hij spreekt over het belang van de jeugd te binden aan de vereniging. Dit door middel van het programma 'Muziekimpuls' dat in samenwerking met de school wordt gegeven. Ook maakt Eric van de gelegenheid gebruik om iedereen te attenderen op het komende schuttersconcours tijdens de Kringdag De Achterhoek die dit jaar door De Schanskloppers georganiseerd wordt. Het concours vindt plaats op zondag 2 juni. Voor de komende periode staat de Lieveldenaren sowieso nog een vol programma te wachten. Niet alleen vieren De Schanskloppers een jubileum, later dit jaar is het ook de beurt aan harmonie St. Willibrord, carnavalsvereniging De Nölepeters, voetbalclub Erix en stichting School - en Volksfeest. Meer foto's op www.elna.nl.

Vele sprekers, waaronder wethouder Hoenderboom, waren naar Erve Kots gekomen om de drumband te feliciteren. Foto: Annekée Cuppers
Op verschillende plekken in de zaal stonden foto-exposities en waren oude kostuums te zien. Foto: Annekée Cuppers
Vlnr: Anke te Brake, Henrieke Bleumink en Tom Weenink vertellen als afvaardiging van de jubileumcommissie hoe het boek tot stand is gekomen. Foto: Annekée Cuppers
Veel belangstelling tijdens de receptie van de jubilerende drumband. Foto: Annekée Cuppers
Jos Hoenderboom, Joris Pape en Eric te Brake mogen de eerste exemplaren in ontvangst nemen. Foto: Annekée Cuppers
Het jubileumboek wordt met veel interesse bekeken. Foto: Annekée Cuppers
De zaal bij Erve Kots is sfeervol aangekleed met vaandels. Foto: Annekée Cuppers
Alle gasten ontvangen een exemplaar van het jubileumboek. Foto: Annekée Cuppers
De dansmarietjes in hun nieuwe tenues gaven een mooie show weg. Foto: Annekée Cuppers
Al bij binnenkomst is er een leuke presentatie te zien van de Schanskloppers. Foto: Annekée Cuppers
Afbeelding