Boegbeeld Raaf (geheel links) met redactieleden van Bandjes kieken en Mesut Mis (2e van rechts) op het nieuwe podium van Irish Pub Home. Foto: Photographarry
Boegbeeld Raaf (geheel links) met redactieleden van Bandjes kieken en Mesut Mis (2e van rechts) op het nieuwe podium van Irish Pub Home. Foto: Photographarry

Bandjes kieken viert jubileum met bandjes-weekend

EIBERGEN - Platform 'Bandjes kieken' bestaat vijf jaar. En dat wordt gevierd met een gratis toegankelijk bandjes-weekend in Irish Pub Home te Eibergen. Van vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 maart treedt een keur aan bandjes op. Van rock en blues, tot fusion en Stoner.

"Welke band treedt waarop in de Achterhoek of Twente?" Op die vraag heeft Bandjes kieken al vijf jaar een passend antwoord. Sinds 2014 stelt de redactie van Bandjes kieken elke week de Achterhoekse en Twentse bandjes-agenda's samen. Vele liefhebbers weten deze te vinden op www.bandjeskieken.nl en op de Facebook pagina's van Bandjes kieken. Onlangs registreerde de Achterhoekse facebook pagina zelfs de 4000ste volger. En de agenda is niet alleen maar een droge opsomming, wekelijks wordt hij voorgeschoteld met een flinke dosis humor, zoals bijvoorbeeld elke vrijdag de hilarische Tip van de Week.

En dit jaar bestaat het platform vijf jaar. Dat wordt op passende wijze gevierd met een bandjes-weekend bij Irish Pub Home in Eibergen. Op vrijdag 22, zaterdag 23 én zondag 24 maart. Samen met Mesut Mis, eigenaar van Irish Pub Home, is er een gevarieerd programma samengesteld. Mesut was zelfs zo enthousiast dat hij eerst zijn hele toko ging verbouwen. Via de nieuwe trap kun je nu vanuit de pub naar de intieme bovenruimte, waar op de vrijdag en zaterdag akoestisch wordt opgetreden.

Op vrijdagavond 22 maart rond 20.45 uur trapt Catweazle in de pub af met een stevig potje kerkdorp-rock. The Sec speelt boven twee akoestische sets. Knaller van de avond is Claptunes, de briljante Eric Clapton tributeband. Op zaterdagavond 23 maart vanaf 20.30 uur opzwepende fusion-funk van Exit The Hive, het akoestische duo Lawrence Mul & Paul Diersen, groovy rock 'n roll van de Deventer sensatie Boogie Monster en het welbekende, prettig gestoorde gezelschap Monkey Clan sluit de avond af. Daarna volgt op 24 maart vanaf 15.30 uur een stevige zondagmiddag/avond met Graansilo (uut Wehl), Renegade Radio (RATM tribute), Dreckneck (Eibergse Stonerrock) en Lifelong (Arnhemse Stoner/Metal/Hardcore).