Yo Mama bij Get on Stage. Foto: Rick Mellink
Yo Mama bij Get on Stage. Foto: Rick Mellink Foto: Rick Mellink

Yo Mama klaar voor festivalseizoen

LICHTENVOORDE - Kleine teleurstelling voor de bezoekers die zondag door weer en wind naar Den Diek kwamen om naar de Bob Dylan-tributeband te komen luisteren. Wegens omstandigheden moest de band op het allerlaatste moment afzeggen waardoor alleen Yo Mama die middag op het podium stond. Deze jonge rockers lieten met hun nieuwe repertoire horen en zien dat de band weer klaar is voor het nieuwe festivalseizoen.

Door Annekée Cuppers

De eerste set begon de band nog wat rustig met het oude repertoire. Een beginnende baard in de keel speelde 16-jarige zanger Lowie Immink af en toe wat parten. Na de pauze was het tijd voor de nieuwe setlist met stevige rocknummers van onder andere Rage against the machine en Urban Dance Squad , een genre dat duidelijk dichterbij de band ligt en waar het enthousiasme vanaf spatte. Drummer Mats Kuiperij en bassist Mat Hummelink stonden garant voor een superstrakke basis waarop Lowie, met inmiddels goed opgewarmde stembanden, samen met slaggitarist Connor Kluivers al springend hun enthousiasme op het publiek overbrachten. Ondertussen zorgde de onverstoorbare gitarist Youp Hummelink in al deze dynamiek voor de nodige stabiliteit binnen de band. Op enkele kleine schoonheidsfoutjes na stond het nieuwe repertoire als een huis. Indrukwekkend wat deze jonge gasten deze middag wisten neer te zetten.

Door het wegvallen van Desire had de organisatie van Get on Stage de band Yo Mama gevraagd of zij twee sets van drie kwartier konden spelen in plaats van eentje van een uur, zoals normaal gesproken. Martin Hummelink, vader van Mat en Youp, vertelde dat dit voor de band eigenlijk best goed uitkwam. "Met Koningsnacht staan ze geprogrammeerd bij café Van Ooijen voor een optreden van 3 uur. Deze middag was een mooie oefening voor de jongens om eens te kijken hoe meerdere sets in de praktijk uitpakken."

Op zondag 14 april staat al weer de laatste middag met livemuziek van dit seizoen op de planning. Dan treden The Royalties en Nar-cist op, allebei bands met een stevig rock-repetoire van eigen nummers. Een uitgelezen kans voor horeca-ondernemers en festivalorganisatoren die op zoek zijn naar bands met eigen werk.

Foto: Rick Mellink
 Rick Mellink
Foto: Rick Mellink
Foto: Rick Mellink
Foto: Rick Mellink
Vocalist Lowie Immink. Foto: Rick Mellink
Paul van Druten maakte opnames van de band. Foto: Rick Mellink
Foto: Rick Mellink
Opperste concentratie bij Connor Kluivers. Foto: Rick Mellink
Youp Hummelink op gitaar. Foto: Rick Mellink
Mat Hummelink op bas. Foto: Rick Mellink
Mats Kuiperij achter de drums. Foto: Rick Mellink
Foto: Rick Mellink