Mick Zijdel en Bibi Kremers. Foto: Jan Nekkers
Mick Zijdel en Bibi Kremers. Foto: Jan Nekkers

Jeugdig talent uit Oost Gelre schittert in Footloose

OOST GELRE/WINTERSWIJK - Op 23 en 24 maart speelt Winterswijks Jeugd Muziek Theater Harlekijn de musical Footloose. Het is een swingende dansmusical die je meeneemt naar het Amerika van de jaren '80. Uit Oost Gelre doen Mick Zijdel en Bibi Kremers mee.

De musical Footloose is gebaseerd op de gelijknamige film met Kevin Bacon in de hoofdrol. Mick Zijdel: "De musical gaat over Ren McCormack, een avontuurlijke jongen uit de grote stad die samen met zijn moeder in het kleine ingeslapen dorpje Bomont komt wonen. Daar heeft de dominee het voor het zeggen. Alles wat volgens hem zondig is, heeft hij verboden. Tot grote frustratie van Ren en de andere jongeren mag er geen moderne muziek worden gedraaid en mag er niet gedanst worden. Als Ren het opneemt voor de jeugd en ook nog eens verliefd wordt op de dochter van de dominee, ontketent zich een ware revolutie in Bomont."

Moelijk stil zitten
Voor Mick Zijdel is het zijn achtste en laatste musical bij Harlekijn. "Ik speel dit jaar de rol van Chuck een echte macho en het vriendje van Ariel, de dochter van de dominee. Ik speel dit jaar opnieuw de slechterik, ik zie Ren namelijk als een indringer die mijn vriendin afpakt. Ik vind het wel leuk om weer de slechterik te mogen spelen, omdat dat vaak de overdreven typetjes zijn", aldus Mick. Bibi Kremers staat voor de derde keer op het podium "Ik maak onderdeel uit van een groepje meiden, een beetje de 'popi jopies'. Zij willen net zo zijn als de drie populairste meiden van de school, dus doen ze hen na en willen ze er helemaal bij horen. Ik vind Footloose een super leuke musical waar veel dans in zit. De muziek is ook heel mooi waardoor het moeilijk is om stil te blijven zitten."

Kaartverkoop
Zaterdagavond 23 maart is bijna uitverkocht, zondag 24 maart is uitverkocht, maar voor de matinee van zaterdagmiddag 23 maart zijn nog kaarten verkrijgbaar. Kaarten zijn te koop รก 16 euro via www.theaterdestorm.nl.