Bij Megapret in Lievelde komen activiteiten voor (jong)volwassenen.
Bij Megapret in Lievelde komen activiteiten voor (jong)volwassenen. Foto: Kyra Broshuis

Megapret breidt uit met recreatie en horeca

LIEVELDE- In het nieuwe bouwwerk bij Megapret in Lievelde, met een oppervlakte van 800 m2, komt recreatie én daaraan gerelateerde horeca. De eigenaren van Megapret hebben daartoe een verzoek ingediend bij de gemeente Oost Gelre.

Door Kyra Broshuis

De nieuw gebouwde hal is in de plaats gekomen van twee gesloopte varkensstallen met een oppervlakte van 1100 m2. Megapret mag maximaal 680 m2 van de nieuwe hal gebruiken voor recreatieve activiteiten en gerelateerde horeca. De gemeente stelt wel twee voorwaarden aan de medewerking. Ten eerste mag het uitsluitend gaan om ondersteunende horeca en ten tweede mogen de recreatieve activiteiten, inclusief vervoersbewegingen, geen negatief effect mogen hebben op het woon- en leefklimaat in de naastgelegen woning aan De Stegge 25.

Meer mogelijkheden
De nieuwe activiteiten zijn bestemd voor (jong)volwassenen. “De huidige dagrecreatieactiviteiten zijn gericht op kinderen en vinden in de dagperiode plaats. Om het bezoekersaantal te vergroten, is een recreatieve activiteit met hieraan ondersteunende horeca in de dagen avondperiode voor (jong)volwassenen een aanvulling. Omdat ook beide doelgroepen op het terrein gescheiden zijn, zouden beide activiteiten goed samen moeten gaan. Hiermee wordt beoogd de exploitatie van het bedrijf te verbreden”, zo legt wethouder Marieke Frank uit.