Laurens Wildenborg ontvangt de erelid-oorkonde uit handen van Hans Eijsink. Foto: eigen foto
Laurens Wildenborg ontvangt de erelid-oorkonde uit handen van Hans Eijsink. Foto: eigen foto

Litac huldigt jubilarissen en benoemt Laurens Wildenborg tot erelid

LICHTENVOORDE - Tijdens de algemene ledenvergadering stond Litac stil bij een aantal jubilarissen en werd Laurens Wildenborg tot erelid benoemd.

Laurens was al sinds 1993 lid van verdienste voor zijn vrijwillige inzet voor de nieuwbouw van De Zandschoppe en ook sindsdien heeft hij bepaald niet stil gezeten. Hij is onder andere betrokken geweest bij het onderhoud van De Zandschoppe en de uitbreiding van deze zaal in 2012. Sinds een aantal jaren is hij ook bij de groep G-kracht het vaste aanspreekpunt en competitieleider.

Verder bleek de vereniging financieel heel gezond en dus kon er een attentie af voor maar liefst 15 jubilarissen. William ter Maat werd herkozen als secretaris en de komende tijd wordt nog hard gewerkt aan vergroting van de duurzaamheid. Dertien mensen werden naar voren geroepen omdat zij 25 jaar geleden lid werden van Litac. De meesten spelen sinds 1994 dynamictennis, een sport die kort na de opening van de Zandschoppe werd ingevoerd. Naast deze zilveren jubilarissen vierde tafeltennisser Hemmie Fiering zijn 40-jarig lidmaatschap.
Weliswaar is hij al langer lid, maar het gaat om een ononderbroken periode.

Gouden Wil Heinst
Heel bijzonder was voorts het gouden lidmaatschap van de man die door de voorzitter betiteld werd als 'icoon van de vereniging'. "Zoals Willem van Hanegem het clubicoon is van Feyenoord, Johan Cruijff van Ajax en Foppe de Haan van Heerenveen, zo ben jij –Wil Heinst- het icoon van Litac", aldus voorzitter Hans Eijsink. Vijftig vruchtbare jaren waaronder 31 jaar als voorzitter en bijna 25 jaar als trainer stonden hieraan ten grondslag. Litac feliciteert alle jubilarissen.


Hans Eijsink feliciteert Will Heinst met zijn gouden jubileum bij Litac. Foto: eigen foto