Pacelli toch nog met twee punten naar huis

ZIEUWENT - Na een korte pauze in de competitie van twee weken moesten de dames van Pacelli er afgelopen zaterdag weer tegenaan. De dames kregen deze week te maken met de derde plaats-houder: HVBS uit Bunschoten-Spakenburg.

Ook vandaag moest er weer gewonnen worden om op de gedeelde eerste plek te blijven staan, en het liefst met een groot doelpuntenverschil. In de uitwedstrijd werd er gewonnen met 26-35, dus met vol goede moed gingen de dames de wedstrijd in.

Pacelli begon de wedstrijd erg sterk. De dames waren gefocust en stonden sterk in de verdediging. Ze wisten uit te lopen op een 8-2 voorsprong. In verder verloop van de eerste helft speelden de dames van Pacelli gelijkwaardig aan HVBS. Er waren mooie aanvallen en de dames gingen de rust is met een 12-7 voorsprong, en hiermee leek de wedstrijd al binnen voor Pacelli.

In het begin van de tweede helft bleef Pacelli de voorsprong maar uitbouwen naar een tussenstand van 16-8. Vanaf dit moment liep het minder goed. Alles verliep moeizamer. De speelsters waren de weg tijdens de tweede helft kwijt. Hun eigen spelletje zoals ze die normaal konden spelen lukte niet helemaal en er was sprake van onnodig balverlies. HVBS kwam goed terug en de spanning kwam weer terug in de wedstrijd. Zeven minuten voor tijd was er een gelijke stand van 19-19. Uiteindelijk heeft Pacelli het voor elkaar gekregen de twee punten thuis te houden met een 22-21 einduitslag.

Volgende week zaterdag 16 maart speelt Pacelli om 20:30 uur een uitwedstrijd in accommodatie Rijkerswoerd te Arnhem tegen DFS.