Thrillertje

De nieuwe dan wel vernieuwde N18 is er nog geen jaar en heeft me al behoorlijk wat gemak en extra levenskwaliteit opgeleverd. Een ritje naar de metropool van het oosten, Enschede, is er een stuk sneller door geworden. En tijd is geld en geld is leuk, vooral in combinatie met gezondheid.

Ik heb nog wel wat opmerkingen over die Twenteroute, maar dat is ook een van mijn taken.
Als je van Lichtenvoorde naar Enschede rijdt (en wie doet nu niet weleens), kun je vanaf Groenlo wat dieper je gas intrappen want dan gaat de maximumsnelheid van 80 naar 100 kilometer per uur. Maar dat staat niet duidelijk genoeg aangegeven. Op die groene hectometerpaaltjes staat wel heel klein 100, maar dat is te klein en te fijn. Niet voor mij, maar wel voor minder scherpe anderen.

Met als gevolg dat ik te vaak achter mensen rijd die te langzaam rijden. En dan moet ik me beheersen om niet te gaan bumperkleven en middelvingeren. Niet netjes, ik weet het, maar het gebeurt.
Gelukkig heeft die #doeslief-campagne van SIRE me de laatste weken een wat lievere weggebruiker gemaakt. Ik houd meer afstand en ik doe alle vingers omhoog zodat het lijkt alsof ik zwaai.

Wie iets té lief gedaan schijnt te hebben, was dus Michael Jackson. Ik heb de hele - overigens wel heel erg lange - documentaire Leaving Neverland afgekeken, en ik heb ambivalente gevoelens. Ook hier kies ik maar weer voor de middenweg. Mijn intuïtie (mannelijk) zegt dat Jackson erg fout was op dat gebied, maar dat de jongens (mannen intussen) het nu zelf uitmelken. Nou ja, misschien zou ik dat ook wel gedaan hebben, als je toch misbruikt wordt, dan maar door iemand met een hoop geld.

Over kinderspeelgoed gesproken: Intertoys gaat weg uit Lichtenvoorde ('Uit met de pret', kopte Elna ondeugend online). Ik had al zo'n blauw vermoeden toen aangekondigd werd dat er voor een doorstart 90 winkels werden afgestoten. Dan ben je als kleine plaats (zelfs onze grootste kern is natuurlijk landelijk gezien een kleine plaats) al gauw de lul (meerderjarig in dit geval). Zeker als je geen regionale winkelfunctie hebt als Winterswijk of Doetinchem.

Als je echt veel winkels wilt, kun je natuurlijk ook naar Enschede gaan over de N18, vanaf Groenlo 100 rijden graag. Maar als je de middenstand in Oost Gelre wilt steunen zeg je: ik ben loyaal en ik koop lokaal. Niks N 18. Niks 18, zou Michael gezegd hebben.