Charlot Possel (links) en Chantal Holweg. Foto: eigen foto
Charlot Possel (links) en Chantal Holweg. Foto: eigen foto

Succesvol debuutjaar voor
De Koppelpaarden

LICHTENVOORDE – De cijfers liegen er niet om. Tripadvisor geeft het hotel-restaurant De Koppelpaarden een sterrenbeoordeling van 5 uit 5. Bij Booking.com werd 2018 afgesloten met een 9.1 en als klap op de vuurpijl werd donderdag bekend dat het bedrijf een gold award heeft gewonnen in de restaurantverkiezing. Managersduo Charlot Possel en Chantal Holweg kijken terug op een zeer succesvol jaar.

Door Annekée Cuppers

Op vrijdag 29 maart is het precies een jaar geleden dat De Koppelpaarden na een totale metamorfose opnieuw zijn deuren opende voor het publiek waarbij ook de hotelfunctie na decennia afwezigheid weer terugkeerde. Charlot vertelt: "We hadden wel verwacht dat de zaak goed zou lopen maar dat het zo'n succes zou worden, dat verbaasde ons wel een beetje. Na de eerste maanden is de 'nieuwigheid' er wel af en zouden de bezoekersaantallen stabiliseren, zo was onze gedachte. Maar het aantal lunches en diners stijgt nog steeds en de kamers zijn goed bezet. Inmiddels kennen we veel vaste gasten bij naam en dat geeft over en weer een vertrouwd gevoel en zorgt voor een fijne sfeer in de zaak."

Vertrouwen in de samenwerking
Charlot deelt haar baan als bedrijfsleidster met collega Chantal. Een samenwerking die uitstekend bevalt. "Alle feestdagen en evenementen hebben we nu een keer meegemaakt en die ervaringen nemen we weer mee naar de komende tijd.

'Na een jaar is het nieuwe er wel af, dachten we, maar het aantal gasten groeit nog steeds'

Het personeel heeft elkaar allemaal beter leren kennen en er staat nu een leuk en hecht team, als een soort horecafamilie. Chantal en ik zijn samen verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering van De Koppelpaarden. We zitten helemaal op een lijn en hebben dagelijks contact met elkaar. Formeel overleggen we wel maar je weet eigenlijk al wel hoe de ander er over denkt. Best wel bijzonder dat we elkaar zo goed aanvoelen. Sinds december hebben Chantal en ik een vaste aanstelling gekregen waarmee de eigenaren opnieuw hun vertrouwen in ons hebben uitgesproken. De hele bedrijfsvoering ligt in onze handen, daar bemoeien zij zich steeds minder mee. Al is het wel makkelijk dat Theo (Wessels, red.) zo dichtbij woont. Hij is een handige klusjesman."

Voor de toekomst zijn er plannen om de naastgelegen steeg, de Beenengang, sfeervoller aan te kleden maar verder willen Chantal en Charlot doorgaan op de ingeslagen weg. "We zijn heel tevreden met hoe de zaak nu draait. Naast dat je hier lekker kunt borrelen, eten en een feestje geven, organiseren we geregeld leuke activiteiten. Denk hierbij aan een paasbrunch, een aangeklede wijnproeverij. Kleinschalige, knusse evenementjes, geen grote zalen met buffetten, dat past niet bij De Koppelpaarden. We willen vooral de huiskamer van Lichtenvoorde blijven, een gemoedelijke en gezellige plek voor iedere beurs en waar je graag nog eens terugkomt."

Feestweekend
Op 28, 29, 30 en 31 maart is er een feestweekend met aantrekkelijke acties. Zo trakteert De Koppelpaarden bij ieder hoofdgerecht op verrassingsdessert voor één euro en kunnen bezoekers zelfs het volledige bedrag van hun diner winnen door de kassabon in de bus te deponeren. Kijk voor meer informatie op de site.


www.dekoppelpaarden.com