Louis Ernst: 'Met deze nieuwe dienst willen we inwoners nog meer service bieden.' Foto: Annekée Cuppers
Louis Ernst: 'Met deze nieuwe dienst willen we inwoners nog meer service bieden.' Foto: Annekée Cuppers Foto:

Spar Zieuwent nu ook DHL-servicepunt

ZIEUWENT – Inwoners van Zieuwent hoeven voortaan niet meer speciaal naar Lichtenvoorde te rijden om hun pakketje op te halen als ze de bezorger gemist hebben. Sinds februari heeft DHL nu ook een servicepunt bij de Spar in Zieuwent waar de dorpelingen hun pakketjes kunnen afhalen of retour sturen. Samen met het servicepunt van PostNL bij tankstation Krabbenborg is daarmee ruim 90 procent van de pakketbezorging in het dorp afgedekt.

Door Annekée Cuppers

Eigenaar Louis Ernst vertelt: "Veel mensen werken overdag of hebben andere bezigheden waardoor ze niet altijd thuis zijn als de pakketbezorger voor de deur staat. Die pakketjes werden voorheen dan naar het servicepunt in Lichtenvoorde gebracht waar de geadresseerde ze kon komen afhalen.

Pakketjes afhalen en brengen tijdens openingstijden

Nu hoeven de mensen daarvoor niet meer speciaal naar een andere plaats te rijden maar kunnen ze hun pakket gewoon tijdens openingstijden hier in de winkel afhalen. Dat scheelt weer tijd en brandstof, niet onbelangrijk in deze tijd van duurzaamheid en drukke agenda's. Maar ook als je het pakket niet thuis wilt laten bezorgen, kun je het naar ons DHL-servicepunt laten sturen en ophalen wanneer het jou schikt. Je krijgt vanzelf een mailtje wanneer het pakket bij ons binnen is."

Behalve afhalen kunnen ook retourpakketten bij de Spar worden afgeleverd. "De zending kun je heel makkelijk thuis online aanmelden, je print het verzendlabel uit en laat het pakketje bij de balie in onze winkel inscannen. Vervolgens haalt DHL de retourzendingen hier op en zorgt ervoor dat deze netjes bij de geadresseerde worden afgeleverd."

Louis heeft al veel positieve reacties ontvangen op deze nieuwe service maar ook vragen over het servicepunt van PostNL bij tankstation Krabbenborg. Daarover vertelt hij: "PostNL is een andere bezorger van pakketten. Samen met DHL vervoeren zij ruim 90 procent van alle pakketjes in deze regio. Nu er dus zowel een servicepunt van PostNL als van DHL in Zieuwent is, dekken we samen vrijwel de hele pakketbezorging af. Het servicepunt van PostNL aan de Ruurloseweg blijft dus gewoon bestaan. Zo zorgen we er samen voor dat de mensen voor zoveel mogelijk boodschappen en diensten nog gewoon in eigen dorp terecht kunnen."

Spar Zieuwent is van maandag tot en vrijdag geopend van 08.00 tot 20.00 uur, zaterdags tot 17.00 uur.