Longa '30 zet Rohda Raalte opzij

LICHTENVOORDE - Longa '30 heeft in de uitwedstrijd tegen Rohda Raalte een belangrijke stap gezet in de strijd om het kampioenschap. In Raalte werd het 1-2 voor de Lichtenvoordenaren. Door de overwinning staat Longa '30, wat verliespunten betreft, op een gedeelde eerste plaats met SC Bemmel.

Zowel voor Rohda Raalte als Longa '30 stond er veel op het spel. Rohda Raalte moest winnen om aansluiting te houden met de koplopers en Longa '30 moest winnen om een gat te slaan met de ploeg uit Raalte. Dat was ook de reden dat beide teams de eerste helft fel begonnen. Er werd aanvallend gespeeld waarbij harde duels werden uitgevochten. Longa '30 was licht de betere partij waarbij Thom Berendsen met zijn snelheid een plaag was voor de Rohda-verdediging. Dit resulteerde in de 0-1 toen Berendsen via de flank op kwam en de keeper door zijn benen speelde. Vlak voor rust was het Boet Kemperman, die op aangeven van diezelfde Berendsen, de voorsprong vergrootte naar 0-2.

Na de rust was het spel aanzienlijk minder dan de eerste helft. Longa '30 was vrijwel alleen aan het verdedigen. Rohda Raalte was op zoek naar de aansluitingstreffer, maar kon niet echt gevaarlijk worden. Dit kwam mede door de sterk keepende Wouter Lankheet. Lankheet was alleen in de slotminuut op een foutje te betrappen. Een indraaiende voorzet werd doorgekopt waardoor de stand op 1-2 werd gezet. Aangezien vrijwel direct na de goal werd afgefloten kwam Rohda Raalte niet meer in de buurt van de gelijkmaker.

Longa '30 pakte dus drie belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap. Aankomende zondag staat er wederom een uitwedstrijd op het programma. In Wageningen treed Longa '30 om 14:00 aan tegen WAVV.