Litac gaat weer de goede kant op

LICHTENVOORDE - Na het onverwachte echec afgelopen week kan Litac weer omhoog kijken. Red Stars uit Venray nam de - met Vught gedeelde- eerste plaats in en kreeg in eigen huis een flinke dreun te verwerken. De overige teams weten nu dat de nederlaag een incident was en dat de Lichtenvoordenaren zeker niet een rol als outsider vervullen.

Red Stars – Litac 2-8 Het kan verkeren. Waar Sander Spijkers het vorige week volledig liet afweten was hij nu weer geheel terug en zeer goed bij de les. Hij werd gewoon weer de gevierde man met drie winstpartijen. Aaron Albeck en Edwin Rensen deden niet veel voor hem onder: beiden scoorden twee punten. Met het gewonnen dubbel (Spijkers/Albeck) kwam daarmee een onverwacht hoge score op het scorebord. Maar liefst acht punten tegen een geduchte tegenstander!

Met deze forse overwinning passeert Litac de Limburgers op de ranglijst. Het Lichtenvoordse team moet nu alleen JCV Vught nog boven zich dulden. De eerste helft zit er op en de tweede belooft heel spannend te worden. Komende zaterdag wordt een bezoek gebracht aan Westa uit Wessem, waartegen men thuis in de Zandschoppe gelijkspeelde.


Pacelli door winst weer op de eerste plek

ZIEUWENT - Afgelopen zaterdagavond speelden de dames van Pacelli een uitwedstrijd tegen de dames 1 van DFS Arnhem. Ook vandaag moest er weer gewonnen worden om op de gedeelde eerste plek te blijven staan. Totdat in de rust bekend werd dat Lettele verloren had en Pacelli door winst weer op een eerste plaats kon komen.

Het begin van de wedstrijd verliep een beetje stroef. Pacelli maakte de kansen niet goed af en leden veel onnodig balverlies. De dames waren de weg tijdens de eerste helft kwijt. Het eindigde met een stand van 14-16 in het voordeel van Pacelli maar wil de club kampioen worden, dan moest vanaf nu alles gewonnen worden.

In de rust was er veel spanning toen het nieuws over Lettele bekend werd. Bij de spelers ging vanaf dat moment zichtbaar de knop om. Met mooi opgebouwde aanvallen, snelle aanvallen en goed verdedigings- en keeperswerk heeft Pacelli een mooie score van 21-34 kunnen neerzetten op het scorebord. Dat betekende weer de hoogste plaats met nog 2 wedstrijden te gaan.

Volgende week zaterdag 23 maart spelen de dames van Pacelli om 19.30 een uitwedstrijd tegen Bentelo DS2. Thuis werd er met 37-24 gewonnen maar dat betekent niet zomaar dat er zaterdag wederom gewonnen zal worden maar Pacelli zal er alles aan doen om de punten weer mee naar huis te nemen.


Duo Klein Avink/Klein Tank slaat zijn slag

VRAGENDER - Bij het kruisjastoernooi van Beneman hebben Bennie Klein Avink en Hugo Klein Tank een dubbelslag geslagen. Maandag 25 februari werd er bij Beneman gestreden voor de zesde ronde van het kruisjastoernooi.

Het was weer volle bak met 36 paren. Na drie beumkes en het tellen van de punten kwam het paar Klein Tank/Klein Avink als winnaars uit de bus met 4517. Tweede werden vader en zoon Klein Ikink met 4474 punten en met 4459 punten werden Overkamp/Spijkers de nummer drie. Rond de klok van 23.15 uur kon ook de nieuwe tussenstand na zes rondes opgemaakt worden. Zoals gezegd sloegen de winnaars hard toe want het tot dan toe eerste paar in de tussenstand, Klein Gunnewiek/Hulshof, haalden maar een magere score met 3143. In deze tussenstand namen zij de kop over en hebben nu een voorsprong van een magere 26 punten. De spanning is dus helemaal terug. In totaal hebben er nu 39 verschillende paren meegekaart waarvan maar liefst 24 paren al de zes avonden.

De volgende ronde is weer op de laatste maandag van de maand, 25 maart. Nieuwe paren zijn uiteraard van harte welkom onder het motto meedoen is belangrijker dan winnen!